На Львівщині розпочали профілактику й раннє виявлення цукрового діабету

12:45 13 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: health-loda.gov.ua

Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету триватимуть на Львівщині до 23 листопада

За даними Всесвітноьї організації охорони здоров'я, в економічно розвинутих країнах світу до чотирьох-шістьох відсотків населення хворіє на цукровий діабет. В Європі питома вага таких хворих становить близько чотирьох відсотків.
Кількість людей з недіагностованою патологією перевищує діагностованих утричі-вчетверо. Останніми роками невпинно збільшується кількість хворих дітей, особливо віком до п’яти років.

Відповідно до світової статистики, кожні 13-15 років кількість хворих на цукровий діабет подвоюється. Переважно це стосується кількості хворих на цукровий діабет другого типу.

Під час профілактики та раннього виявлення цукрового діабету, які триватимуть на Львівщині до 23 листопада, кожен може звернутися у поліклініку та виміряти рівень цукру в крові. Якщо ж рівень цукру перевищуватиме норму, то таких хворих буде скеровано на дообстеження.

Упродовж минулорічної акції у Львівській області було обстежено загалом 45 978 людей, з них – 4207 дітей і 317 вагітних. Після проведення досліджень, на диспансерний облік з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету взято 611 о людей, серед яких дітей та вагітних не було.

Станом на 1 жовтня 2018 року, у Львівській області – 66 тисяч людей, хворих на цукровий діабет. З них понад 34 тисячі осіб отримує таблетовані цукрознижуючі препарати.

Цукровий діабет входить у трійку найбільш поширених неінфекційних захворювань після серцево-судинних та онкологічних. Симптомами діабету є: спрага, часті сечовиділення, різка втрата ваги, запах ацетону з ротової порожнини, тощо.

Про це повідомили у вівторок, 13 листопада, в прес-службі департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів