Місія Світового Банку привезла до Львова рекомендації

14:15 1 листопада 2018 р.

Керівник проекту Світового Банку Фон Зао

Керівник проекту Світового Банку Фон Зао
Фото: health-loda.gov.ua

Керівник проекту Світового Банку Фон Зао закликав у Львові: «Долучайтесь до дискусії».

«У Львові відбулась зустріч з місією Світового Банку. Участь у заході взяли заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, заступник голови обласної ради Володимир Гірняк, директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, керівник проекту Світового Банку Фон Зао, експерт Світового Банку, старший спеціаліст з охорони здоров’я Анна Козел, експерт Світового Банку Янус Пікані, керівники закладів обласного, районного та міського підпорядкування, а також голови райдержадміністрацій», – повідомили в прес-службі департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Керівник проекту Світового Банку Фон Зао зазначив на початку зустрічі: «Знаходячись в процесі реформ, системі фінансування приділена дуже важлива роль. Провівши аналітичну роботу, наша команда подасть вам деякі рекомендації. Але це не є кінцевим результатом, хочемо і від вас отримати коментарі та відгуки. Долучайтесь до дискусії».

Натомість Ірина Микичак подякувала експертам Світового Банку за ефективну реалізацію проекту на Львівщині й запевнила: «Говорячи про реформу галузі в цілому, нам вдалось зреалізувати наступне. Львівщина є в трійці лідерів серед областей України по підписанню декларацій – 56%. Найбільше декларацій підписано в Червонограді – 77%. Вже 139 медичних закладів працюють в електронній системі охорони здоров’я. Партнерами НСЗУ стали 38 закладів охорони здоров’я (в першу хвилю – чотири заклади охорони здоров'я, а в другу хвилю – 34)».

«За словами директора департаменту, серед новацій на Львівщині є автономізація закладів первинної медичної допомоги. Це основне завдання реформи на перше півріччя 2018 року. Перетворення медзакладів  з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства є обов’язковою умовою їхнього приєднання до реформи, адже лише в статусі КНП заклади охорони здоров’я зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету», – поінформували також у департаменті охорони здоров'я ЛОДА

Ірина Микичак додала: «Також є розпорядження Кабінету міністрів України щодо створення на Львівщині єдиного госпітального округу. Триває процедура створення госпітальної ради. Пізніше спробуємо порівняти з іншими областями, де працює декілька округів».

Своєю чергою, Анна Козел у своїй презентації показала інструменти, які допомагають реалізовувати реформу та зауважила, що корисним для реформування галузі буде ефективне фінансування послуг та залучення інвестиції. Про те наскільки важлива концентрація послуг в реформуванні охорони здоров’я розповів Янус Пікані, який запевнив: «Проводячи дослідження, ми зробили припущення, що загалом тенденція розвитку економіки України є позитивною».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів