Міністр охорони здоров'я анонсував розробку української вакцини проти COVID-19

21:58 18 грудня 2020 р.

Фото до новини

Українська вакцина проти коронавірусу вже пройшла доклінічні випробування і тепер готується до початку клінічних.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду у Верховній Раді. Трансляція його виступу велася на YouTube-каналі парламенту. Урядовець наголосив, що процес поступово просувається, але він у будь-якому разі потребуватиме тривалого часу, повідомляє Obozrevatel, пише DailyLviv.

"Була обрана відповідна виробнича база, де повинні виготовити ці вакцини для початку проходження клінічних випробувань. Це одне з українських фармпідприємств. Тому що для початку треба виготовити не менш ніж 100 тисяч доз", – наголосив Степанов.

"Процес триває, але його неможливо завершити за один місяць. Усе рухається вперед, щоб Україна відновила вакциновиробництво, яке було знищене за останні 29 років", – пояснив він.

Тим часом видання The Economist опублікувало дослідження, згідно з яким Україна – єдина країна в Європі, яка не матиме широкого доступу до вже розроблених вакцин у 2021 році. Фахівці припустили, що в кращому разі масова вакцинаційна кампанія розпочнеться в нашій державі лише навесні 2022 року і затягнеться аж до кінця 2023-го.

Німеччина може організувати в Україні виробництво ліків від COVID

Для країн ЄС до Різдва схвалять вакцину Pfizer/BioNTech

Наступного тижня МОЗ протестує модель щеплення від COVID-19 людей похилого віку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів