Львів’ян закликають до акції «Врятуй дитині життя»

11:06 3 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Її мета – збір запасів крові для онкохворих.

Прес-служба Львівської міської ради нагадує, що онкохворим дітям життєво бракує донорської крові, бо вони постійно потребують її переливання під час курсу хіміотерапії. Тому з 15 вересня до 15 листопада в західних областях України триває благодійна акція «Врятуй дитині життя», метою якої є збір запасів крові для онкохворих дітей.

Щоб здати для них кров, потрібно зареєструватись за номером телефону (093) 44-63-638. Причому донором може стати особа від 18 до 45 років, котра не має медичних протипоказань та не вживає алкоголь упродовж двох останніх днів і не палить за один день до здачі крові.

А завідувач відділу гематології Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірина Цимбалюк пояснює:

«Щороку для лікування дітей з онкологічними захворюваннями використовується близько 60 л еритроконцентрату та 90 л інших препаратів крові (тромбоконцентрат, свіжоморожена плазма, альбумін). З перших днів перебування онкохворої дитина на стаціонарному лікуванні її батьки розпочинають пошуки потенційних донорів для здачі крові. Адже нерідко успіх лікування і навіть життя дитини залежить від своєчасного переливання дитині донорських еритроцитів чи тромбоцитів. Тому в черговий раз звертаємось до громадськості з проханням активно долучатися до донорства. Ваша кров може врятувати життя дітей».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів