Львів'ян закликали не платити нікому гроші за госпіталізацію з COVID

15:20 30 листопада 2020 р.

Фото до новини

А у випадку таких протизаконних вимог пацієнтам необхідно телефонувати на «Гарячу лінію міста» або у правоохоронні органи.

Міські медичні заклади Львова надають допомогу усім, хто її потребує. Тож містян просять не піддаватись на маніпуляції: госпіталізація безкоштовна, і ніхто не має права вимагати за це кошти. Якщо відомі такі факти — прохання терміново повідомляти на «Гарячу лінію міста» або у правоохоронні органи.

Про це пресслужба ЛМР повідомила DailyLviv.

«Мене насторожує те, що починаю чути від багатьох людей, навіть від знайомих, що для того, щоб потрапити в лікарню на лікування, потрібно заплатити гроші. Про різні суми йдеться. Я неодноразово про це говорила на нараді з головними лікарями наших закладів охорони здоров’я міста — всі це заперечують.

Тому маю величезне прохання до мешканців. Перше, не піддавайтеся на жодні провокації. Якщо такі випадки трапляються, якщо від вас хтось вимагає гроші, будь ласка, зателефонуйте на Гарячу лінію міста — ми одразу будемо на ці речі реагувати, або ж інформуйте правоохоронні органи. Ніхто не має права вимагати кошти за госпіталізацію — людина, яка має клінічні ознаки для госпіталізації, стовідсотково має бути госпіталізована", — наголосила в коментарі Галина Слічна, заступниця міського голови Львова й керівниця міського штабу протидії COVID.

У міських лікарнях Львова, які приймають хворих на коронавірус, облаштували 1220 ліжок. Станом на сьогоднішній ранок на лікуванні перебуває 598 пацієнтів. Тож вільними залишаються ще 622 ліжка. Однак ситуація постійно змінюється, тому, за потреби, ліжка розгортатимуть ще.

Зарплати медиків: в уряді повідомили - де і скільки

Лідер проєкту "Наші без Раші" Роман Гапачило врятувався від смертельного коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів