Лідер проєкту "Наші без Раші" Роман Гапачило врятувався від смертельного коронавірусу

10:56 30 листопада 2020 р.

Фото до новини

Тривалість боротьби з COVID Романа Гапачила - 20 днів, з яких 9 - удома та 11 - у лікарні. Чотири причини важкого перебігу його хвороби.

Про це Роман Гапачило докладно написав у пості на Фейсбуці (авторську орфографію збережено) пише DailyLviv.:

"Дорогі Колєги! Пише Вам лідер колективу Kolegi Studio та «Наші Без Раші» - Роман Гапачило. ЛІЖКО ВІЛЬНЕ!

За кілька годин мене випишуть з лікарні, і я поїду додому. Мене ще чекає певний час реалібітації, та вже можна підсумувати моє лікування. 

Тривалість боротьби з COVID - 20 днів, 9 дома, 11 в лікарні. Ураження легень - 60%. Сатурація: найнижча - 88, середня під час лікування 91-92, зараз 97. Кількість днів з температурою : 14. Найвища температура : 38.8. Найнижча температура : 35.3.

Ліки які мене врятуввли : Ремдесивір. Фраза медсестри: «Такого кашлю як у Вас, у нас ще у відділенні не було».

Найгірший момент: Я поступив в лікарню 20 листопада з температурою 37.5 та сатурацією 95 (згідно з лікарським оксиметром, хоча мій показував 92) - при таких показниках, кисню в палату не дають, мене помістили в одиночну палату. Вночі о 4-ій ранку в мене піднялась температура до 38.8, і я почав задихатись. На жаль, я не міг навіть слова крикнути «сестра», бо просто ганяв той шматок повітря в легенях. Легені стиснуло як пружину з двох сторін, і я 30 хв просто задихався. Коли я подумав, що то вже все, не знаю де я взяв сили, я просто встав і пішов коридорами шукати медсестру, задихаючись. Пройшовши 10 метрів, мене почули - я шепотів слово «сестра» постійно. Зразу дали кисень, укол, крапельницю і вже в 6-ій ранку температура була 38.0 і Я дихав. Не знаю чим би ця ніч закінчилась, якщо б я залишився вдома.

Ключова зміна лікування: після того приступу в мене все одно трималась температура 38.0, і лікарі вирішили шукати серйозні ліки, так як антибіотик + дексеметазон не помагавав. Тими ліками став Ремдесивір, який зупинив температуру і подальше ураження легень.

Дякую: 

Своїй дружині Тані Гапачило, яка, сама лікуючись дома від Ковід, шукала ліки по свій Країні і тримала все на контролі, Батькам та сестрі Оксані - які щодня возили ліки, які постійно змінювались, і смаколики в лікарню, Куму Саші Шатному, який доставив Ремдесивір під саме відділення тоді коли ліки були вкрай необхідні, Другові та однокласники Павлу Гулі - який дістав Фраксипарин - якого вже просто нема у Львові; і всім колегам, кумам, друзям, знайомим - хто писав, підтримував, дзвонив! Я дуже радий що Ви в мене є!

Ну і звичайно моєму Лікарю Лілії Горбуновій та медсестрам, які витягнули мене!

Чому в мене перебіг був Важкий?

Я довго думав про це питання, і тут є кілька думок:

1. Я мав хронічну хворобу, яку визначив 2 місяці тому, але не встиг залікувати, бо не мав часу (.

2. Емоційний стан - деякі проблеми на роботі, які дуже взяв близько до серця, підкосили нервову систему, а Ковід дуже добре б‘є по нервовій системі.

3. Неправильне лікування сімейного лікаря в перші 6-ть днів. Я показав лікування двом іншим лікарям зі Львова та Києва - 60% ліків мені швидше шкодили, ніж помагали. Шукайте хороших сімейних лікарів.

4. Імунітет.

Що далі?

1. Відновити Легені і вивести з організму тону антибіотиків.

2. Вилікувати хронічні хвороби.

3. Почати займатись спортом : біг та хокей!

4. Почати Працювати.

5. Знімати Наші Без Раші! Адже це мене надихає і додає сил!

Тому Всі, хто може підтримати гривнею зйомки Наші Без Раші - зробіть це, щоб потім не казали - якби я дав тоді ті 100 грн, побачили б нові скетчі , а так.....

Життя коротке. Цінуйте його!

Підтримати продовження Наші Без Раші можна тут: https://biggggidea.com/project/nashi-bez-rashi-6-ij-sezon/ або ось тут: https://www.patreon.com/kolegistudio ще можна тут: Monobank: 5375414105060064   Приватбанк: 5363542602627987

Всім Дякую за підтримку!  Всім здоров‘я, а я мчу додому!"

Майже 10 тисяч випадків COVID-19 в Україні за неділю

За останню добу у Львові госпіталізовано 23 особи з коронавірусом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів