Львівські медики розповіли, як формується черга на трансплантацію

14:30 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Для того, щоб потрапити до списку очікування на трансплантацію, необхідно пройти огляд лікарів Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова. Це лікар-нефролог, лікар-трансплантолог, лікар-кардіолог та лікар-анестезіолог.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Також необхідно пройти загальні лабораторні та інструментальні обстеження, і за необхідності, лікарі можуть призначити ще додаткові обстеження. На консультації пацієнт отримає всю необхідну інформацію щодо операції та алгоритм усіх подальших дій.

Опісля, за клінічними даними, лікарі визначають стан пацієнта і вирішують, наскільки необхідною є трансплантація. Тоді трансплант-координатор центру збирає всі дані та вносить їх в ЄДІСТ – єдину державну інформаційну систему трансплантації, де автоматично формується електронна черга на пересадку органів.

Читайте також: У Львові зустрілись двоє перших в Україні пацієнтів, яким успішно пересадили легені (відео)

Кожен Центр трансплантації має свій список очікування, який входить до загального Списку очікування в ЄДІСТ. Стати в цей список може пацієнт з будь-якого куточка України.

Записатись на консультацію до фахівців Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова можна за номером: +380(68)5133710, або звернутись за адресою: лікарня святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова (вул. Миколайчука, 9).

Читайте також: Сім органів за шість днів пересадили у львівській лікарні

До слова, торік хірурги Першого медичного об’єднання Львова провели рекордну кількість трансплантацій, подарували шанс на життя пацієнтам з різних куточків України. Це 128 трансплантацій органів, серед яких серце, печінка та нирки, а також легені.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів