Львівські автомеханіки «реанімували» військову «швидку допомогу» зі зони бойових дій

19:52 15 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Як повідомив підполковник Тарас Грень, львівські автомеханіки відремонтували військовий санітарний автомобіль, на якому медики зі Львова рятували життя українських бійців на Донбасі.

Інтернет-видання «iPress.ua» розповіло в сьогоднішній публікації «Львівські автомеханіки повернули до життя санітарний автомобіль, який рятував життя на війні»:

«Львівські автомеханіки відремонтували військовий санітарний автомобіль, на якому медики зі Львова рятували життя українських бійців на Донбасі. Як зазначив підполковник Тарас Грень, «між собою медики називають цей санітарний автомобіль «фартовим», бо він не лише врятував життя кільком сотням військовослужбовців, але й вивозив потерпілих з-під найскладніших обстрілів».

За капітальний ремонт машини, яка вже мало чим нагадувала санітарний автомобіль, взялись львівські автомеханіки. Один із них розповів:

«Кулями та осколками знищено було буквально все. Пробитий радіатор хлопці затикали дерев'яними пробками. Гальм, як таких, не було, адже всі шланги були перебиті. Все авто було продірявлене настільки, що здавалось схожим на друшляк. Я дивуюсь, як вижив водій.. Коли дивитись на розташування дірок від куль на лобовому склі, то здавалось, що навколо водія якийсь божественний ореол, що його вберіг».

Робота ускладнювалась тим, що автомобіль випущено ще у 1988 році, і запасних частин до нього вже немає. Проте львівські автомеханіки зробили майже не можливе і капітальним ремонтом двигуна і ходової частини повернули до життя «санітарку» військових.

Військові медики військово-медичного клінічного центру Західного регіону одними з перших відправились на схід. Вони разом зі своїм «фартовим» санітарним автомобілем були і під Луганським аеропортом, і на Савур-могилі, а зараз вони виконують обов'язки неподалік Донецького аеропорту та Щастя».

Про це повідомили в четвер на сайті інтернет-видання «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів