Львів лідирує за позитивними ПЛР-результатами: 24% від протестованих,- мер

10:18 18 травня 2020 р.

Фото до новини

За останню добу на Львівщині — 47 нових підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Відтак, спостерігатимуть, яка ситуація із захворюваністю буде упродовж наступних днів, і тоді прийматимуть відповідні рішення. Водночас, місто фіналізує програму виходу з карантину та кризи. На цьому наголосив мер міста Андрій Садовий.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Ми сьогодні фіналізуємо програму виходу з карантину та кризи, вхід у нове життя. У Львові ситуація дуже непроста — ми маємо за добу 47 нових підтверджених ПЛР-результатів. Це вже є лідерство в Україні, адже це 24% від протестованих. Тому це ставить дуже багато запитань. Будемо дуже уважними завтра та післязавтра, будемо фіналізувати рішення щодо транспорту, садочків, звичайно, якщо держава дасть послаблення цих заходів.

Звичайно, ці дані вплинуть на ситуацію, бо сьогодні за результатами — Львів є першим в Україні. Розумію, що по Україні, напевно, в суботу та неділю падає активність лабораторій, у нас лабораторія працювала активніше. Ми хочемо подивитись, яка ситуація буде за понеділок-вівторок, бо це неприємні сигнали, які ми отримуємо. Львів та Львівщина тримались до останнього, завжди лідерами були Буковина, Тернопіль, Франківщина, Київ. Я можу порадити людям лише одне — це фізична дистанція, уникати місць, де є скупчення людей, бути уважними, дбати про себе та своє власне здоров`я, бо краще не заразитись і не хворіти.

Ми комісію збирали накінці минулого тижня. Від сьогодні, як ви знаєте, ми відкриваємо великі торгові комплекси, щоб вони могли працювати. Також від сьогодні працюють поліклініки, бо люди потребують медичної допомоги. У поліклініках буде дуже жорсткий контроль — халати, маски, захисні окуляри, вимірювання температури, рукавиці. Нове життя і нові реалії. Я бачу, що люди вже втомились від карантину, але ще раз наголошую — заходи особистої безпеки кожен з нас повинен мати у голові. Ніхто нас не захистить, якщо ми не будемо переконані і не будемо робити правильні речі", — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, чоловік з ішемічною хворобою серця став 30-ю жертвою Covid-19.

Додамо, на Львівщині залишили 13 карантинних заборон.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів