Лікарню у Підбужі на Дрогобиччині влада обіцяє зберегти

17:28 30 березня 2021 р.

Фото до новини

До 1 липня 2021 року створять комунальне некомерційне підприємство «Підбузька лікарня Східницької територіальної громади» і укладуть контракт закладу в Національній службі здоров'я України.

Робоча група з питань реорганізації КНП «Дрогобицька районна лікарня» напрацювала покрокову інструкцію для збереження медзакладу у Підбужі. Про це повідомив голова робочої групи, перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, інформує пресслужба Львівської облради Dailylviv

Дорожню карту напрацювали під час наради у лікарні сьогодні, 30 березня. У ній взяли участь заступниця директора Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мирослава Децик, заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурп`як, голова Дрогобицької районної ради Андрій Шевкенич, Східницький селищний голова Іван Піляк, депутат Львівської обласної ради Андрій Дуліб’яник.

«Основні кроки, які ми погодили, це створення до 1 липня 2021 року комунального некомерційного підприємства «Підбузька лікарня Східницької територіальної громади» та якнайшвидше контрактування закладу в Національній службі здоров'я України для забезпечення населення вторинною медичною допомогою», - наголосив Євгеній Гірник.

Сьогодні Підбузька лікарня є структурним підрозділом Дрогобицької районної лікарні. Втім після адміністративно-територіальної реформи та змін до бюджетного кодексу районні ради не можуть утримувати заклади охорони здоров'я і передають їх у власність громад. Дрогобицьку лікарню передали громаді Дрогобича. А от Підбузька лікарня, яка після об'єднання територіально належить Східницькій громаді та обслуговує населення гірського району Дрогобиччини, досі не перейшла в управління місцевої громади.

Для вивчення ситуації, яка склалася із подальшим функціонуванням та утриманням КНП «Дрогобицька районна лікарня», розпорядженням голови Львівської обласної ради від 16 березня 2021 року було створено робочу групу. Вона і напрацювала пропозиції щодо вирішення проблем реорганізації та утримання медзакладу.

Порушено санітарну зону Східниці: проєкт генплану Підбужа повернули на доопрацювання

Депутати Львівщини додали онкоцентру і обласній лікарні відповідно 6,7 млн грн і 4,5 млн грн

Дев'ять опорних лікарень Львівщини отримали ультразвукові та рентгенівські діагностичні системи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів