Лікарка у Львові розповіла про ризики відкриття магазинчиків

17:11 12 травня 2020 р.

Фото до новини

Якщо все ж таки буде прийняте рішення про відновлення роботи магазинів одягу та взуття, то потрібно буде здійснювати ретельний і дієвий контроль за дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

На цьому сьогодні наголосила лікарка-епідеміологиня Наталія Тімко .

"Мова йде про те, скільки відвідувачів заходить до магазинів, чи проводять вони антисептичну обробку рук при вході та виході з нього, чи будуть люди дотримуватись маскового режиму. Від цього буде залежить, скільки людей ще захворіє, а скільки залишаться здоровими.

Але потрібно розуміти: ми йшли на карантин, коли в нас було значно менше захворювань. Завдяки цьому нам вдалося недопустити масового поширення коронавірусу. Чим більше зараз буде скупчення людей, тим ризиків для здоров’я людей є більше",- сказала Тімко.

За її словами, щодня серед населення Львівської області реєструють нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Їх кількість є різною: за останню добу це було 27 людей, перед тим було і 45, і 54, і навіть 65.

"Це означає одне — серед нас є люди, які розповсюджують коронавірус і, на жаль, не всі вони перебувають на ізоляції. Часто коронавірус має безсимптомну форму. Тому, якщо не дотримуватись всіх протиепідемічних заходів, не правильно себе поводити в тих самих магазинах, то інші люди можуть наразитися на небезпеку. Особливо це небезпечно у малих приміщеннях, в яких погано здійснюється вентиляція повітря. Важливо розуміти, що це небезпека як для людини, яка продаватиме товари, так і для відвідувачів магазинів",- каже лікарка.

Додамо, у Львові почали працювати музеї під відкритим небом. Протокол роботи.

Магазинам одягу і взуття можуть дозволити роботу лише з 15 травня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів