Лікарі борються за життя санінструктора зі Львівщини Ірини Іванюш (відео)

12:10 4 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Бориса Гуменюка в інтернет-мережі «Facebook»

Мати і дідусь тяжкопораненого добровольця – інваліди, тому дівчина потребує підтримки добрих людей.

Дніпропетровські лікарі борються за життя санінструктора Ірини Іванюш. Вона врятувала життя багатьом бійцям на фронті, а тепер рятують її саму.

25-річна дівчина тиждень тому підірвалася на розтяжці на Донбасі, коли з тактичною групою йшла лісосмугою. З Авдіївки до Дніпропетровська її везли вже без ніг, із проникаючим пораненням правого ока і політравмою.

«Ірина вкрай важка... Вчора хірурги Сергій Косульников і Сергій Тарнапольський провели тригодинну складну операцію. Боремося за її життя», – повідомив в інтернет-мережі «Facebook» Сергій Риженко.

В обласній лікарні імені Мечникова говорять, що, на щастя, Ірині надали кваліфіковану першу медичну допомогу ще на передовій. Це дало їй шанси на життя.

Тепер за справу взялися фахівці різних профілів. Декілька поетапних операцій і найголовніше – переливання крові.

Дівчину оперували тоді, коли перший поверх лікарні заповнили студенти з різних вузів Дніпропетровська. Вони прийшли, щоб здати кров особисто для неї і для бійців АТО. 

Одногрупники розповідають, що дівчина приїхала зі Західної України, щоб здобути другу вищу освіту й стати лікарем. Після семестру навчання не витрималайі поїхала на передову, оскільки, за її словами, тут вона нічим не могла допомогти бійцям АТО.

Від бойових побратимів стало відомо, що Ірина Іванюш раніше закінчила філологічний факультет Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. З дитинства складала вірші та захоплювалася літературою.

Брала участь в акціях Євромайдану, а коли почалася війна на Донбасі, записалася в «Правий сектор» і добровольцем пішла на фронт. Як санінструктор допомагала 93-й механізованій бригаді. На фронті її називали «Лютик».

Лікарі говорять, що тривалий час стан дівчини був критичним. Лише на третю добу вона опритомніла.

«Іра «Лютик» прийшла до тями. Екстубована. Плаче. З нею працюють кращі психологи лікарні Мечникова», – написав Сергій Риженко. Пізніше головлікар додав, що Ірина не втрачає оптимізму і навіть висловила бажання працювати в штабі волонтерів лікарні Мечникова.

Спершу дівчина спілкувалася з лікарями лише жестами. Ліве око здорове, але правим, говорять фахівці, вона зможе бачити максимум тіні.

Ліки є – їх купили місцеві власті та волонтери. І тепер, вважають лікарі, все залежить лише від неї самої, настрою і бажання жити.

«Вона дуже сильна і мужня, притому, що у неї таке важке поранення. Сьогодні вона вже думає про протези, про те, як ходитиме», – говорить головлікар.

У рідному Дрогобичі вже дізналися про долю героїчної землячки, і діти-пластуни збирають допомогу. Мати і дідусь Ірини – обоє інваліди, тому дівчина потребує підтримки добрих людей.

Трагічна історія санінструктора «Лютика» зворушила серця дніпропетровців. Лікарню імені Мечникова відвідав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. Він передав Ірині побажання швидкого одужання і пообіцяв допомогти з протезуванням не як губернатор, а як людина.

Допомогти Ірині пройти лікування та реабілітацію можете і ви. Реквізити для допомоги: карта Приватбанку на ім’я мами Іванюш Ганни Петрівни 4149 4978 3143 8827.

Про це повідомили сьогодні, 4 червня, в київськорму часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів