Хто і де у Львові може підписати прижиттєву згоду на посмертне донорство

12:29 16 березня 2024 р.

Фото до новини

За два місяці львівські медики успішно пересадили 26 органів від родинних і посмертних донорів. А за три роки - 327.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Від початку 2024 року хірурги Першого медичного об’єднання Львова провели 26 трансплантацій органів від родинних та посмертних донорів. Всі операції були успішними, тож пацієнти отримали шанс на повноцінне життя.

«Завдяки згоді на посмертне донорство та рішення близьких донора, від початку року нам вдалось успішно пересадити вже 26 органів. А загалом, за три роки, ми провели 327 трансплантацій як від родинного донора, так і від донора з констатованою смертю головного мозку.

Робота нашого центру непроста і завжди потребує прийняття важких рішень. Але найважче рішення – за рідними та близькими донорів, які віддають органи для пацієнтів, яким необхідна трансплантація. Ми щиро співчуваємо та дякуємо рідним і близьким пацієнтів з констатованою смертю головного мозку за таке складне і, водночас, необхідне рішення. Донори – наші вічні Герої», - зазначив Максим Овечко, керівник Центру трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Також медики нагадують, що підписати прижиттєву згоду на посмертне донорство можуть усі повнолітні та дієздатні особи, звернувшись до трансплант-координаторів Центру трансплантології в будь-якій точці України. Для цього з собою необхідно мати документ, який посвідчує особу. 

Лише за три роки у Львові провели 327 трансплантацій органів. Це - серця, печінки та нирки, а також легені. А торік тут вперше в Україні пересадили комплекс - підшлункова залоза та нирки, а також провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.

Оновлений Центр трансплантології Першого медобʼєднання Львова запрацював у 2021 році. Тут є 7 реанімаційних і 10 стаціонарних ліжок, а також 2 ізольовані операційні з новітнім обладнанням.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів