Хто і чим нагодував мешканців модульного містечка у Львові: нові подробиці масового отруєння (відео)

16:30 6 березня 2023 р.

Фото до новини

Вчора із модульного містечка на Сихові до інфекційної лікарні госпіталізували 11 пацієнтів із симптомами кишкової інфекції. Зараз 5 із них почуваються краще.


Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Фахівці взяли аналізи у хворих та проводять лабораторні дослідження, аби з’ясувати причину нездужання. Харчове чи інше отруєння наразі не підтверджене.

«Вчора зранку надійшла інформація, що вночі із суботи на неділю до інфекційної лікарні госпіталізували мешканців модульного містечка. Одразу спрацювала наша медична служба, ми скерували до модульного містечка працівників 4-ї міської поліклініки, щоб з’ясувати загальний стан здоров’я всіх мешканців. Впродовж дня ще певна частина осіб звернулася за медичною допомогою. Станом на сьогоднішній ранок кількість тих, хто занедужав, є 37, з них 21 дитина, віком від 5 до 17 років. В інфекційну лікарню госпіталізовано 11 людей, із них 9 дітей та 2 дорослих. Раніше була інформація про 13 госпіталізованих, однак 2 із них не проживають у містечку, але є вимушено переміщеними особами», - прокоментувала Марта Матюшко, керівниця управління охорони здоров’я ЛМР.

Фахівці також продезінфікували усі приміщення в містечку та відібрали зразки їжі, мазки з поверхонь та санвузла, аби з’ясувати причину нездужання.  

Однак, окрім обіду, яким мешканців містечка забезпечує Згромадження отців салезіян у співпраці з містом, усі харчуються самостійно ззовні.

«Зараз містечко забезпечується гарячим харчуванням один раз в день – обідом.  Мешканці містечка працюють, і багато з них харчуються ззовні, тому ми не маємо чіткої статистики, що всі обідають. Але знаємо про мешканця, який був на роботі і не обідав цими продуктами, проте мав ці симптоми недуги і йому теж надавали допомогу.

Вчора на обід ми мали помідоровий суп, макарони з сиром і сосиски. Обід був приготовлений зі свіжих продуктів, тобто всі дати зберігання в межах норми. Всі працівники, які працюють на кухні, є сертифікованими та мають медичні книжки. Їх усіх перевірили, взяли зразки з кухонних поверхонь, продуктів харчування. Досі не було жодного подібного випадку, і він не є показником», - розповів Володимир Головатий, координатор модульних містечок у Львові.

Загалом половина з тих, хто занедужав і залишився в містечку, почуваються значно краще.

У зимовому модульному містечку на Сихові проживає близько 700 мешканців.

Кількість хворих у модульному містечку Львова зросла до 41 особи

У Львові поліціянти встановлюють обставини отруєння дітей

Масове отруєння в містечку для ВПО у Львові: кількість хворих збільшилася, серед них 21 дитина

У модульному містечку Львова - спалах інфекції: госпіталізовано 13 осіб

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів