Епідситуація на Львівщині: відсутність мавпячої віспи та спад захворюваності на Covid-19

13:05 25 травня 2022 р.

Фото до новини

У країнах Європи зареєстровано вже 258 випадків захворювання на вірус мавпячої віспи (включно з підозрами на захворювання). Проте в Україні ще не зафіксовано жодного такого випадку. Разом з тим, захворюваність на Covid-19 на Львівщині має тенденцію до зниження.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Віспу мавп характеризують, як зоонозне захворювання*. За наявною наразі інформацією, передача цієї віспи від людини до людини носить дуже обмежений характер. Також важливо, що попередня вакцинація від натуральної віспи є високоефективною профілактикою віспи мавп”.

«В Україні вірус мавпячої віспи внесений до Переліку біологічних патогенних агентів, що підлягають епідеміологічному нагляду (спостереженню)», - розповів Орест Чемерис.

У зв’язку із виявленням випадків захворювання у світі, в Україні провели екстрене засідання Оперативного центру реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров’я.  Наразі відбувається оцінка рівня ризику спалаху цього захворювання для України.

Щодо ситуації з Covid-19, то за інформацією адміністрації ДУ «Львівський обласний  центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період пандемії станом на 22.05.2022 в області зареєстровано 307 482 підтверджених випадки COVID-19, померло – 6699 осіб, одужали – 300571.

На стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я, які визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, знаходиться 76 осіб, дітей немає.

*захворювання, яке характерне для тварин, але іноді може передаватися від тварини до людини.

У Польщі скасували епідемію, пов'язану з COVID-19

У Львові бум народження двійнят

У Львові бізнес відновлюється: які сфери вже в строю?

Відрізнити захворювання без тесту неможливо: COVID-19 чи ГРВІ

Про походження SARS Coronavirus-2, що викликає інфекційну хворобу COVID-19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів