У Львові бізнес відновлюється: які сфери вже в строю?

13:26 24 травня 2022 р.

Фото до новини

Відкритих торговельних точок стало більше та всі вони оптимізують свою роботу в нинішніх умовах нової реальності.

Стверджувати, що малий та середній бізнес в Україні повноцінно відновлюється, поки що не можна. Але, маючи стриманий оптимізм у цьому напрямку, бізнес під час війни все ж поступово повертається до більш-менш налагодженої роботи, особливо у таких порівняно безпечних регіонах, як Львів тощо. Про це також свідчать і дані різноманітних досліджень серед рітейлерів держави.

Так, наприклад, порівнюючи з березнем та квітнем, зараз кількість працюючих магазинів збільшилась майже на 7%. Це стосується й медичної сфери – деякі клініки у Львові зовсім не припиняли свою роботу.

Внаслідок бойових дій та вщент зруйнованих приміщень або територій держави загалом чимало компаній в Україні почали процедуру банкрутства. Чимало з них зважилися на продаж свого бізнесу, а хтось втратив його зовсім. Але є й приємна новина: є відсоток тих, хто наважився в умовах воєнного стану відкрити свій бізнес в інтернеті. Бо ми – непереможні.

ЦІКАВО: Бізнесмен-початківець, кожен з яких хоче відкрити власну справу під час воєнного стану, зможе отримати від держави зняття багатьох обмежень з різних видів діяльності, зниження податків і навіть фінансову кредитну підтримку під 0% (умови уточнюйте). І в цьому, до речі, немає ніякого гендерного підґрунтя, бо те, що бізнес для жінок – це лише міф, який не притаманний демократичній Україні.

Які види закладів малого та середнього бізнесу уже працюють: куди піти у Львові

Коли робота за кордоном не приваблює чи немає в цілому такої можливості, відкрити або ж відновити свою справу варто. Зараз всі, хто з власників бізнесу повертаються до роботи в Україні, повертаються навіть на повний робочий день. Тож, триває відновлення й роботи у Львові.

Так, в самому центрі міста Лева, як і в інших його районах, Нова Пошта відновила свою роботу. Ще таксі Uber та відділення Rozetka. Заклади харчування у Львові також повертаються до робочого режиму, особливо такі, як «їжа на винос». Тому піти у Львові зараз точно є куди. А якщо вас, окрім смачненького, турбує й догляд за собою, піти у Львові вже можна й в салони краси, барбершопи та перукарні. Клініки естетичної медицини також продовжили діяльність, наприклад, як офіційне представництво в Україні міжнародних компаній PicoSure.

Серед інших роботу відновили:

  • продуктові рітейлери;
  • магазини сектору jewelry;
  • роздрібна торгівля одягом та взуття;
  • розважальні центри;
  • сектор торгівлі побутовою технікою та електронікою;
  • магазини сектору non-food – товари для дому, хімія, косметика.

Тобто справді чимало підприємств показують позитивну динаміку у Львові. Відкритих торговельних точок стало більше та всі вони оптимізують свою роботу в нинішніх умовах нової реальності.

Який висновок можна зробити

Підбиваючи підсумок, варто зізнатись у першу чергу собі, що попри війну в Україні, ми все одно маємо сталеві сили та завжди будемо відновлюватися й відроджуватися. Малий та середній бізнес попри постійну щоденну загрозу ракетного удару, є одним із стовпів національної економіки. Він був ним до, буде ним й після закінчення війни. Тому, звісно, не варто ігнорувати повідомлення про повітряну тривогу, але намагатись працювати, допомагати країні й собі таким чином.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів