Дитяча лікарня у Львові отримала нове обладнання (відео)

16:00 3 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Відділення хірургії міської дитячої клінічної лікарні обладнали надсучасним відео-ендоскопом і палатою інтенсивного спостереження.

Як повідомили в понеділок, 3 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, для відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених дитячої клінічної лікарні придбано за кошти міста надсучасне відео-ендоскопічне обладнання з гастро- і колоно скопом, чіткість і якість зображення якого дозволяють виявити і описати найменші зміни при захворюваннях та аномаліях шлунково-кишкового тракту. Для гастроскокії це – обстеження шлунка, для колоноскопії – обстеження кишківника. Вартість такого обладнання – 4,9 млн. гривень.

Завідувач відділення вроджених вад розвитку і хірургії новонароджених міської дитячої клінічної лікарні Галина Курило розповів: «Потреба у такому обладнанні експертного класу була давно. Ендоскопія у високій роздільній здатності, у поєднані зi-scan технологією, відкриває нові можливості у складних випадках  при вроджених вадах, зокрема у новонароджених. Використання сучасного обладнання дасть змогу проводити сотні обстежень протягом року та принципово по-новому підійти до діагностики і лікування не лише пацієнтів міста і області, а й дітей з інших регіонів, які потребують високоточного обстеження, але не мають відповідного обладнання».

Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб запевнив: «Такого обладнання немає у Західній Україні, і така техніка дозволяє проводити точну діагностику вроджених вад шлунково-кишкового тракту на ранніх етапах, фактично одразу після народження. Це вроджені вади шлунка і дванадцятипалої кишки, які дуже часто бувають, і вроджені вади розвитку товстого кишечника. Також цього року лікарня отримує три наркозно-дихальні апарати, монітори і капнографи». 

А за позабюджетні кошти у відділенні обладнали за кращими зразками європейських клінік палату інтенсивного спостереження у до- та післяопераційному періоді. Вартість облаштування такої палати – понад 300 тисяч гривень.

Головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт зазначив: «Палата повністю обладнана системою персонального моніторингу із можливістю цілодобового відстеження життєвих функцій пацієнта, кожен з яких контролює дихання, тиск, пульс, температуру тіла, ЕКГ та оксигенацію організму. Моніторинг проводиться як біля ліжка пацієнта, так і дистанційно на сестринському посту,  за допомогою комп’ютеризованого мережевого інтерфейсу.  Кожен пацієнт забезпечений індивідуальним інфузоматом для дозованої контрольованої подачі ліків».

Своєю чергою, Галина Курило пояснила: «У європейських країнах дитина в операційній заминає і прокидається при мамі, сестру в халаті вона не бачить, а тому немає ніякого стресу. Медична сестра за цей час дивиться монітор тут, і немає жодних непорозумінь між пацієнтом, лікарем і персоналом лікарні». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів