ДСНС отримала гелікоптер для хворих на коронавірус

14:48 28 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

У ДСНС України заступив на цілодобове чергування санітарний вертоліт МІ-8, спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 28 лютого, в міністерстві внутрішніх справ України, розповів його очільник Арсен Аваков. За його словами, вертоліт брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Він переданий ДСНС на умовах безоплатного контракту. Екіпаж і медперсонал вертольоту – команда медиків, які пройшли спеціальну підготовку.

«Ці люди працювали під час епідемії «Ебола» - виконували роботи по евакуації хворих і проводили рятувальні операції. За один рейс вертоліт може взяти чотирьох-шістьох хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 км, тобто по всій території нашої країни», – зазначив міністр.

Вертоліт наразі експлуатується ДСНС України за спеціальним контрактом авіакомпанією «Українські вертольоти». Спеціалісти готові працювати на ньому у найскладніших умовах. Вертоліт обладнаний ізоляційною капсулою «BIO-BAG EBV-30/40», біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою та спеціальним модулем, в якому фіксується капсула на час польоту.

Як інформував «Щоденний Львів», у школах, лікарнях, ЦНАПах міста, адміністративних будівлях міської ради, підприємствах та установах будуть антисептики для рук та диспансери (дозатори) для гігієнічного дозування антисептиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів