Для лікування дітей, хворих на Covid-19, кошти є – лікарка "Охматдит"

10:37 23 вересня 2020 р.

Фото до новини

Дитячий профільний медзаклад, у який потрапляють діти з діагнозом «ковід» або підозрою на цю хворобу медпрепаратами забезпечений повністю, купувати ліки власним коштом немає потреби.


Відео: Львівський пресклуб

Про це повідомила Олена Березовська, заступниця директорки з медичної частини КНП ЛОР ЛОДКЛ "Охматдит", членкиня Народного Руху України, пише DailyLviv.

- Ситуація з дітьми краща, ніж із дорослими, які купують ліки за свої гроші, –  сказала вона на засіданні “Лікування коронавірусних хворих на Львівщині: що гарантує держава, а що фінансують самі пацієнти?". У Львівському пресклубі. – У квітні ми уклали договір із Національною службою здоров’я України, отримали від них усі потрібні засоби захисту і медикаменти. На сьогоднішній день наша лікарня забезпечена усіма необхідними ліками.

За інформацією Олени Березовської, з підозрою на цю інфекцію проліковано 208 дітей, але коронавірус підтвердили лише у 82 дітей – це 39%.

- Діти у переважній більшості переносять цю недугу в легкій або середньої важкості формі, «важких», на щастя, небагато. І більшість з наших пацієнтів могли би лікуватись вдома. Але ми бачимо сильне навантаження на первинну ланку – сімейних лікарів. У часи епідемії вони його не витримують, тому маленькі пацієнти іноді потрапляють до нас від перестрахування і для того, щоб їм визначили діагноз.

Олена Березовська також закликала батьків не боятися робити планові щеплення в період епідемії.

- На жаль, інші інфекційні недуги нікуди не зникли, тому я прошу батьків не нехтувати плановими щепленнями. Зважте, що нещеплена дитина має більше ризику отримати ускладнення у вигляді пневмонії від того ж кору чи менінгококової інфекції. Тому будьте на зв’язку зі своїм сімейним лікарем і не порушуйте графік планових щеплень, – наголосила лікарка.

У Львівській облдержадміністрації пояснили, кого вважають «ковідним» хворим, а кого – ні.

У Львові пропонують переглянути принцип діагностики ковіду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів