AstraZeneca офіційно змінила назву своєї вакцини

22:11 31 березня 2021 р.

Фото до новини

Тепер вона називається Vaxzevria.

Про це повідомила польська агенція PAP, пише Dailylviv.

Британо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca змінила ринкову назву вакцини на Covid-19. Відтепер вона називається Vaxzevria. Це рішення затверджено Європейським агентством з лікарських засобів.

"Перехід на постійну торгову марку є загальним і планується протягом багатьох місяців", - йдеться у заяві компанії, надісланій німецькому інформаційному агентству dpa. AstraZeneca також підкреслив, що, хоча пандемія триватиме, вакцина все ще буде надаватися за виробничою вартістю. 

Німецький постійний комітет з імунізації (STIKO) рекомендував у вівторок, що препарат Covid-19 від AstraZeneca слід приймати лише людям старше 60 років. Причиною рішення є дані про рідкісні випадки венозного тромбозу. 

У середині березня уряди багатьох країн припинили вакцинацію AstraZeneca через підозри, що зареєстровані випадки утворення тромбів можуть бути рідкісним побічним ефектом вакцини. EMA оцінила, що наявні дані не підтверджують зв'язку між вакцинами та появою тромбів, і рекомендувала продовжувати використання препарату. Це вже під новою назвою на веб-сайті EMA. 

Якщо ЄС визнає український "паспорт вакцинації" або ж ні

Як у Шегинях перетинають кордон після запровадження нових правил 30 березня (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів