Як у Шегинях перетинають кордон після запровадження нових правил 30 березня (відео)

21:48 31 березня 2021 р.

Фото до новини

Для додаткового захисту від поширення коронавірусу 30 березня Польща запровадила обов'язковий карантин для українців та інших осіб, які прибувають у країну з-за меж Шенгенської зони. Спостерігаємо за тим, що відбувається на кордоні після останніх нововведень.


Відео: РОБОТАЄ / Володимир Паньчак Шеремета

Про це розповідає ютуб-канал РОБОТАЄ, пише Dailylviv.

Згідно з новими правилами, наявність ПЛР-тесту з негативним результатом на COVID-19, зробленим за 48 годин до моменту перетину кордону, не є підставою позбавляти українців обов'язкової самоізоляції. Лише зроблений на території Польщі тест з негативним результатом позбавляє потреби перебування на подальшому карантині. Також право не ізолюватися мають особи, які робили щеплення вакциною, визнаною ВООЗ.

​Важливі моменти

Після оновлення правил людей на кордоні поменшало. Українці, які робили спроби перетину кордону після зміни правил 30 березня 2021 року на пішохідному переході "Шегині – Медика", розповіли про свій досвід. Відтак, є деякі важливі моменти, на який слід звернути увагу.

При перетині польського кордону необхідно назвати адресу місця, де людина планує перебувати під час самоізоляції. Якщо адреса не буде вказана, особу не пропустять до місця призначення.

Другий нюанс полягає у тому, що на кордоні всім українцям наголошують на обов'язковій самоізоляції. Людям не розповідають про можливість здавання тесту на COVID-19 у Польщі. Після отримання негативного результату цього тесту особа має право не продовжувати карантин.

Цікаво, що 30 березня 2021 року на пішохідному переході "Шегині – Медика" пропустили жінку, яка прямувала до Італії через Польщу. Вона вказала свою італійську адресу як місце для перебування карантину.

Нові обмеження не стосуються студентів та водіїв-далекобійників. Ці категорії населення не зобов'язані перебувати на карантині після прибуття у Польщу.

З 30 березня для громадян України, які прибувають у Польщу, карантин - обов'язковий, незалежно від ПЛР-тесту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів