8 тисяч осіб на Львівщині можуть щепитися від грипу бекоштовно: хто вони

17:41 14 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міністерство охорони здоров’я розподілило в регіони 193 тисячі доз вакцини від грипу, отриманих в межах гуманітарної допомоги.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Львівщина отримала 1900 доз вакцини від грипу «ДжіСіФлю» (Корея) у межах гуманітарної допомоги для щеплення медиків. Крім того, отримано ще 6000 доз вакцини «Vaxigrip Tetra» (Франція) для безкоштовної вакцинації осіб з числа груп ризику, зокрема, медиків.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, щеплення від грипу не входить до Національного календаря, а отже, не є безоплатним. Проте держава робить все можливе, щоби таку можливість мали особи з груп ризику. На сектор безпеки, зокрема, військовим, розподілили майже 56 тисяч доз. Окрім того, на комерційний ринок цьогоріч має надійти майже 150 тисяч вакцини від грипу, частина з них вже є в аптечній мережі та доступна для громадян.

На Львівщині в аптеках можна придбати вакцину «ДжіСіФлю».

І хоча оптимальний час введення вакцини від грипу – це вересень-жовтень, проте щеплення рекомендують робити протягом усього епідсезону. Імунітет до грипу формується через 7-14 днів.

Нагадаємо, з 7 по 10 листопада у Львівській області зафіксували 132 випадки захворювання на грип «А».

У Львівській області зробили понад 2 млн щеплень від коронавірусу: які дози отримують

Дві дози вакцини від COVID-19 в Україні буде замало

Третя доза вакцини від ковід: готують наказ МОЗ. Кому вводитимуть

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів