6 липня на благодійному фестивалі у Львові збиратимуть гроші для важкохворих дітей

12:54 2 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба організаторів

Як повідомили в середу в прес-службі міськради, акція відбудеться в неділю на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка з 10:00 до 18:00.

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, в неділю, 6 липня, на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка фонд «Запорука» вдруге проводитиме благодійний Фестиваль добра «Червоні носики». В повідомленні також йдеться:

«Фестиваль триватиме з 10:00 до 18:00 год. Схожі фестивалі під назвою RED NOSE DAY відбуваються у різних країнах з 1988 року.

Це масштабна благодійна акція, поширена в усьому світі. Зібрані під час фестивалю благодійні пожертви будуть спрямовані на підтримку важкохворих дітей, які лікуються у відділенні гематології Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у м. Львові». 

Прес-службі міськради також цитує керівника представництва ВБФ «Запорука» у Львівській області Ярину Хомцій, яка розповіла:

«Наш фонд «Запорука» запрошує сім’ї з дітьми, львів’ян та гостей міста до участі в благодійному фестивалі. Фестиваль «Червоні носики» у Львові ми проведемо вдруге, а Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука» загалом проведе його вже вчетверте.

Це світова акція, це свято гумору, яке започатковане у Великобританії у 1988 році. Символ свята – червоний клоунський носик – це символ благодійності. 

У день свята фестиваль відбуватиметься у трьох напрямках. На сцені з виступами дитячих і молодіжних колективів діти матимуть змогу продемонструвати свої вміння та можливості. Також буде секція різноманітних майстер-класів та занять для дітей, буде багато клоунів та аніматорів, яких ми змогли зібрати зі Львова, та майстрів фейс-арту. 

Щодо благодійних акцій, то фестиваль «Червоні носики» підтримують різноманітні заклади Львова. Акції триватимуть з 3 до 10 липня. Зокрема, у більше, ніж 30 закладах Львова, розповсюджуватимуться червоні клоунські носики. Нас підтримують Холдинг емоцій «!Фест», мережа «Челентано», мережа «Креденс кафе», мережа «Час поїсти», Мистецьке об’єднання «Дзига», цукернича кав’ярня «Фреска», Львівська свічкова мануфактура, мережа квиткових кас «От-От», Галерея квітів та декору «Бон Бутон». До акції ще долучаються й інші заклади. Отже, у цих закладах будуть розповсюджуватись носики, і всі зібрані кошти будуть спрямовані на благодійність. 

Мережа «Челентано» запропонувала нам таку цікаву акцію – виготовлення піци, дитячі кулінарні майстер-класи «Піца у вигляді клоуна», тому запрошуємо дітей в суботу, 5 липня, з 11.00 до 12.00 год. у ресторани «Челентано» (вул. Галицька, 1, вул. Сихівська, 13, вул. Володимира Великого, 123, і вул. Личаківська, 4). 

Фестиваль присвячений дітям різного віку: від малечі (ми очікуємо, що буде майданчик для малесеньких) до підлітків. Ми намагаємось скомбінувати заняття так, аби могли брати участь і хлопчики, і дівчатка.

Цього року фестиваль нам вдається наповнити більше, порівняно з минулим роком, відчуваємо підтримку різних організацій Львова, як комерційних, так і організацій неурядового сектору. Цьогоріч ми проведемо благодійну лотерею, яка передбачає гарні призи.

До прикладу, сертифікат для відвідування закладів «!Фесту», «Креденс кафе», ковзанки в «Кінг Кросс Леополіс», а також 2 безкоштовні уроки англійської для дітей від мережі центрів раннього розвитку «Baby Club» і мережі навчальних центрів «Helen Doron English». Ця лотерея буде головним чином спрямована на благодійність. 

Гасло нашого фестивалю – благодійність весело. Ми сподіваємось показати, що благодійність може мати дуже різноманітні форми».

Прес-службі міськради цитує й керівника проекту у ВБФ «Запорука» Мар’яну Нич, яка розповідає:

«Дитячі активності – це свято, дитяче життя. На фестивалі буде величезне наповнення різноманітними майстерностями: малювання фігурок з глини, виготовлення фігурок-оберегів (коників, тваринок з соломи), малювання різними техніками (з пензликами, без пензликів, видування фарби), тобто, майстер-класів буде понад 20, вони будуть змінними.

Нас підтримує багато майстрів з різних закладів. Наприклад, долучаються УДЮМКи, заклади дитячого і сімейного дозвілля, розважальні і навчальні центри.

Також у нас будуть різні майданчики: майданчик читання для батьків із дітками, спортивний майданчик, де будуть показувати різні спортивні техніки, боротьбу, єдиноборства, майданчики, де можна буде просто порозважатись з аніматорами, де вони будуть пускати мильні бульбашки, влаштовувати із бульбашок різну атракцію. Чимало майстерень будуть цікавими як для діток, так і для дорослих.

Наприклад, виготовлення ляльки-мотанки є майстер-класом, наповненим енергетично, тому ляльки-мотанки можуть робити і батьки. Таке наповнене дитинство активностями важливе для діток, тому що будь-яку справу найкраще і успішно проводити, коли є позитивний і хороший настрій. 

Ми такий настрій хочемо принести до діток у гематологічне відділення Чорнобильської лікарні. На його підтримку ми і влаштовуємо цей фестиваль.

Ці дітки з нетерпінням також чекають свята. Коли до них принести хороший настрій і позитивні емоції в період їхнього важкого лікування, то це лікування проходитиме краще та більш успішно.

Це зауважують самі ж лікарі, які постійно спостерігають за дітками. Тому ми запрошуємо не тільки діток, а й усі сім’ї та родини об’єднатись і провести таке свято, зробити добру справу, долучитися до благодійності, яка проходить весело».

У програмі фестивалю – виступи дитячих та професійних колективів, майстер-класи з малювання, валяння, квілінгу, спортивні забави, виготовлення фігурок з кульок та ін., атракціони, аніматори-клоуни».

Програма фестивалю:

благодійний продаж носиків – символа фестивалю – на території фестивалю та в закладах Львова (заклади Холдингу емоцій «!Фест», мережі «Челентано», «Креденс Кафе», «Час поїсти», Мистецьке об’єднання «Дзига», цукернична кав’ярня «Фреска», Львівська свічкова мануфактура, мережа квиткових кас «От-От», Галерея квітів та декору «Бон Бутон»);

5 липня з 11:00 до12:00 год. – майстер-класи для дітей з виготовлення піци-клоуна у ресторанах «Челентано». Попередній запис за телефонами оргкомітету: +38 032 260 07 81; +38 050 430 12 81;

благодійна лотерея та конкурси з призами, серед яких сертифікати від холдингу емоцій «!Фест», мережі «Креденс Кафе», ковзанки ТзОВ «Аксель-С» у Кінг Кросс Леополіс, мережі центрів раннього розвитку «Baby Club» та мережі навчальних центрів «Helen Doron English»;

концерт для дітей: танцювальні та вокальні номери дитячих і юнацьких колективів, Шоу професора Ніколя, циркові вистави;

майстер-класи для хлопчиків та дівчаток різного віку: бісероплетіння, орігамі, вироби з гіпсу, вироби з соломи, макраме, валяння, виготовлення ляльки-мотанки, об’ємних метеликів, квіти з паперу, малювання для наймолодших, виготовлення закладки для книг тощо;

куточок для наймолодших;

спортивний майданчик;

майданчик для читання;

заняття з англійської мови;

аква-грим, розваги, веселі клоуни міста, аніматори, солодощі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів