59 людей отруїлися у львівському ресторані

11:00 14 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Кількість отруєних у львівському ресторані «Червона Рута» збільшилась до 59-ти.

Про це повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я України, де також розповіли, що восьмеро отруєних – неповнолітні.
«У стаціонарах перебувають 46 людей. Семеро з них – діти. Виписані семеро людей, у тому числі – одна дитина. На амбулаторному лікуванні – шестеро людей. Діагноз при звернені за медичною допомогою – гостра кишкова інфекція».

Фахівці з’ясували, що 8 червня в ресторані «Червона Рута» у Львові відбулися три святкування, зокрема – весілля, на якому були присутні 100 людей. Серед них захворіли 54. Натомість 9 червня на двох інших святкуваннях присутні 32 людини, з яких захворіли п’ятеро.

«За результатами лабораторних досліджень проведених бактеріологічною лабораторією відібраних під час виникнення спалаху ресторан «Червона рута» на вулиці Хуторівка, 26 у Львів із 21 відібраної проби харчових продуктів у п’яти взірцях висіяна «Salmonella enteritidis» (рулет курячий, печінка куряча, соус гірчичний,шашлик (свинний, риба фарширована), а в 16-х взірцях висіяні бактерії групи кишкової палички (рулет курячий, тістечко морквяно-імбирне, печінка куряча смажена, курка смажена, паштет курячий, майонез власного виробництва, соус гірчичний), (шашлик свинний, риба фарширована, печінка тушкована з яблуком, голубці з м’ясом і рисом, печериці фаршировані, качка фарширована, баклажанові рулети, печінкові рулети, печінка тушкована). Результати обстежених офіціантів ресторану – у трьох взірцях від двох осіб виявлено «St.aureus», – поінформували також у Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів