1209 людей безплатно протестувалися у Львові на ВІЛ

18:00 1 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: helpme.com.ua

У пункті тестувань «Сheckpoint Lviv» безплатно протестувалися й проконсультувались з листопада 2018 року на ВІЛ 1209 людей.

Про це повідомили в понеділок, 1 квітня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Пункт тестувань на ВІЛ «Сheckpoint Lviv» – кабінет «Довіра» КНП ЛОР «Львівський обласний центр громадського здоров’я» (ЛОЦГЗ) – розташований на вулиці Антоновича, 20 у Львові. Функціонування цього пункту тестувань сприяє розширенню охоплення тестуванням на ВІЛ населення Львова та Львівської області, надає можливість більшій кількості осіб дізнатися про свій ВІЛ-статус, отримати якісне консультування з питань профілактики ВІЛ-інфекції».

«Тестування на ВІЛ проводять з використанням швидких тестів (результат за 15 хвилин), безкоштовно, конфіденційно, силами кваліфікованих консультантів за процедурами, затвердженими МОЗ України. Графік роботи пункту тестувань – кабінету «Довіра» ЛОЦГЗ – дозволяє отримати послуги з консультування та тестування на ВІЛ кожного робочого дня з 9:30 до 20:00 та у суботу з 11:00 до 17:00. Окрім тестування на ВІЛ, клієнти також можуть пройти тестування на гепатити С, В та сифіліс за допомогою швидких тестів (результат за 15 хвилин)», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Як інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА в умовах розбудови системи громадського здоров’я пріоритетними кроками у боротьбі з епідемією ВІЛ-інфекції в області залишаються забезпечення рівного доступу до консультування і тестування на ВІЛ усього населення та представників груп ризику щодо інфікування ВІЛ, вчасне охоплення ВІЛ-інфікованих осіб послугами догляду та підтримки, лікування, попередження нових випадків інфікування ВІЛ. Таким чином, раннє виявлення ВІЛ-інфекції за допомогою швидких тестів збереже здоров'я та життя людей, які живуть з ВІЛ, а також знизить кількість нових випадків інфікування у Львівській області та Україні в цілому», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів