Завтра у Львові презентують Заборонену музику України та Німеччини

13:26 18 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У вівторок, 19 жовтня, об 11:00 у Львівському пресклубі відбудеться брифінг щодо музично-історичного проєкту “Forbidden Music. Заборонена музика”.

Про це інформує Львівський пресклуб, пише Dailylviv.com.

Спікери:
Тарас Демко, директор проєкту
Даніель Ганссон, генеральний музичний керівник, дириґент
Іван Остапович, арт-керівник, дириґент
Любов Морозова, музична координаторка

Заборонена музика” – це великий музично-історичний проєкт України, Німеччини та Швеції, який розповідає про долі та творчість композиторів в умовах тоталітарних режимів нацистської Німеччини та Радянського Союзу. Він показує силу мистецтва, що долає будь-які заборони задля утвердження загальнолюдських цінностей – гідності, свободи і толерантності.

Проєкт реалізують за підтримки Українського культурного фонду. Над ним працюють:
Громадська організація Collegium,
Львівський органний зал,
Галицьке музичне товариство,
Вюртемберзька філармонія (Німеччина),
Університет Мальме (Швеція).

У рамках проєкту створено три концертні програми, де німецька та українська музика звучить поруч – як документи трагічної епохи, про яку ми маємо пам'ятати. Твори композиторів з України та Німеччини виконують Ukrainian Festival Orchestra під дириґуванням Даніеля Ганссона (Швеція) та Івана Остаповича (Україна). Солістами стали провідні українські музиканти: піаністи Оксана Рапіта та Мирослав Драган і скрипаль Орест Смовж.

29 та 30 жовтня відбудеться науково-практична конференція “Музика і політика” спільно з Галицьким музичним товариством, яка пройде у режимі онлайн. Упродовж двох днів питання культурного порозуміння та ролі митця у складний тоталітарний час обговорюватимуть близько п’ятнадцяти музикознавців, істориків, композиторів та виконавців з України, Німеччини, Швеції та ін.

Наступним етапом проєкту стане публікація професійних записів концертних програм, що будуть у вільному доступі на Youtube-каналі Collegium Management.

Також днями побачить світ концептуальне тримовне видання “Заборонена музика”, яке стане спробою проаналізувати та систематизувати музичне життя в умовах тоталітарних режимів, розкриє вражаючі факти про долі композиторів України та Німеччини, яким випало творити в цей непростий час.

Відкриття століття: у Львові вперше прозвучать мініопери Довбуш і Біла циганка (відео)

Україна, США, Канада: мобільний додаток Ukrainian Live Classic набирає популярності в світі

«Органна мемарня»: в мережі набувають популярності українські меми про музичних геніїв

Музична сенсація: в органному залі Львова прозвучить справді перший український фортепіанний концерт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів