У Львівському будинку органної музики вперше розпочали масштабний ремонт

16:28 24 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «У Львівському будинку органної та камерної музики вперше проведуть масштабні ремонтні роботи».

Про це повідомили у вівторок, 24 липня, в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда запевнила: «Для нашого Будинку органної та камерної музики початок ремонтних робіт дуже важливий, тому що торік він отримав нове дихання. Від жовтня-листопада минулого року у нашому Будинку органної музики може бути два-три концерти щодня. І дуже гарним та знаковим був лютий, який мав усього 28 днів, а відбулось 29 концертів. Сюди приїжджають зірки міжнародного значення, музиканти із світовими іменами, приходять багато відвідувачів. Іноді навіть важко купити квиток. Це концертний зал, яким ми пишаємося, і хочемо, щоб він був не лише одним із найкращих в Україні, а й одним із найкращих на теренах Східної Європи».

«Повноцінні ремонтні роботи розпочалися 23 липня. Львівська міська рада спрямувала на це мільйон гривень», – поінформували також у ЛМР.

Наталія Бунда додала: «Керівництво Будинку органної та камерної музики працює над контентною частиною, над якісними концертами і заходами, відповідно, ми маємо влаштувати інфраструктуру, щоб відвідувачам було комфортно. Наш ремонт відбуватиметься в кілька етапів. Було оновлено зовнішнє освітлення навколо будинку, зроблено благоустрій території. І це лише початок. Окрім того, було створено робочу групу. Сюди залучені експерти для напрацювання концепції із ремонту органу, який востаннє ремонтувався в десятих роках».

А заступник директора ЛБОКМ Тарас Демко зауважив: «Вперше в історії Львівського будинку органної та камерної музики стартували такі масштабні роботи. Цьогоріч ми запустили перший етап робіт, плануємо повністю оновити хол, коридор та фойє.

«Незважаючи на ремонтні роботи, Львівський органний зал працюватиме у звичному режимі. Зокрема, у серпні на відвідувачів та відвідувачок концертного залу чекатимуть три масштабні проекти – «Leopolis Baroque Festival, Львівський органний фестиваль і резиденції (13−26 серпня), цикл концертів «Relax Weekend», – запевнив також Тарас Демко.

А представник підрядної компанії Роман Матушевський зазначив: «Коли ми почали роботи, то з’явилося дуже багато нюансів, яких ми не очікували: скажімо, дуже багато старих невідомих проводів у хаотичному порядку. Відтак, ми розробили план, як повністю переробити проводку. Перлиною цього проекту буде скляна перегородка. Також, відповідно, цей простір треба обігріти, має бути теплова завіса. І саме зараз триває процес збільшення потужностей для того, щоб могли це зробити».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів