За найкращий проєкт СІЗО у Львові дадуть кілька тисяч доларів

15:45 21 травня 2021 р.

Фото до новини

У Львові триває Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній.

«Територія, призначена для будівництва, розташована у периферійній зоні міста, проте вона має сформований містобудівний контекст. Метою конкурсу є розроблення проєктної пропозиції образного вирішення комплексу, що гармонійно розташується в існуючому середовищі та відповідатиме сучасним тенденціям архітектури пенітенціарних закладів. 

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

На території СІЗО, окрім корпусів для ув'язнених, передбачається медичний блок, спортивний зал, їдальня, та окремі прогулянкові зони для чоловіків, майданчики для занять спортом тощо. Проектоване середовище повинно сприяти реабілітації ув’язнених, з метою недопущення повторного вчинення злочинів», - зазначають в управлінні архітектури та урбаністики.

Основними концептуальними завданнями конкурсу є:

- розробити пропозицію образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд, що гармонійно розташується в існуючому середовищі;

- розробити проектну пропозицію, що відповідатиме сучасним тенденціям та вимогам архітектури пенітенціарних закладів та задаватиме нові європейські стандарти для закладів відбування покарань в Україні;

- запроєктувати середовище, що сприятиме реабілітації ув’язнених, з метою недопущення повторного вчинення злочинів та забезпечуватиме гідні умови перебування громадян, що відбувають покарання.

ЛМР хоче, щоб проєктований об'єкт повинен стати взірцем закладів пенетенціарної служби та задавати нові європейські стандарти для закладів відбування покарань в Україні. 

Основні терміни конкурсу:

- 06.06.2021 р., 17.00 год. — останній термін реєстрації учасників Конкурсу.

- 25.06.2021 р., 17.00 год. — останній термін подачі конкурсних проектів.

- 28.07-09.07.2021 р. — підготовка та проведення засідання журі, визначення переможців конкурсу.

До участі в конкурсі запрошуються вітчизняні сертифіковані архітектори з досвідом проектування подібних об'єктів громадських об'єктів. Призовий фонд конкурсу складає 260 тис. грн, а проектна пропозиція, що переможе у конкурсі, стане основою для розроблення проекту комплексу СІЗО. 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів