Військовослужбовцям на Львівщині подарували сотні тортів та 15 концертів

18:30 11 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

До навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завітали колядники.

«У містечках «Базове», «Гвардійське», «Інженерне» та «Острог» колядували та славили народження Христа три десятки школярів і студентів із села Побережжя Тисменицького району Івано-Франківської області», – повідомили сьогодні, 11 січня, у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завітали колядники, де також поінформували:

«Прикарпатці подолали понад півтори сотні кілометрів, аби показати військовослужбовцям різдвяний вертеп і заспівати колядки. Цю святкову програму митці підготували спеціально перед візитом до 184-го Навчального центру.

Спершу колядники та вертеп виступили у клубах містечка «Базове» та «Гвардійське», а згодом у містечках «Острог» та «Інженерне» артисти зайшли до військовослужбовців у казарми. Поки пастушки та ангели розповідали різдвяну історію, кумедне чортеня веселило глядачів просто у залі. Після закінчення виступу в кожному з містечок військовослужбовці спілкувалися та фотографувалися з колядниками.

Ще один концерт із нагоди Різдва у 184-му Навчальному центрі дав народний ансамбль бандуристок «Чарівні струни» зі Львова. Вродливі дівчата під акомпанемент бандур заспівали колядки для військовослужбовців у містечках «Базове» та «Гвардійське». 

Виступ бандуристок дуже сподобався глядачам, які віддячили артистам бурхливими оплесками. А після виступу військовослужбовці поспілкувалися та сфотографувалися з бандуристками.

Приїзд колядників та вертепу став продовженням святкування у 184-му Навчальному центрі Різдва у атмосфері народних обрядів і традицій. На Святвечір у всіх містечках відбулася Різдвяна вечеря із традиційними стравами – кутею, пампушками, варениками, а благословили початок вечері військові капелани.

У день самого Різдва близько двох сотень військовослужбовців відвідали Святкові Літургії, які відбулися у містечках «Базове» та «Гвардійське». Завдяки співпраці керівництва 184-го Навчального центру зі священиками Центру Військового Капеланства підприємці з компанії «Рошен» надали військовослужбовцям до святкового столу близько двох сотень тортів.

Загалом у всіх містечках 184-го Навчального центру під час Новорічних та Різдвяних свят відбулися 15 концертів. А для дітей військовослужбовців у містечку «Базове», що у селі Старичі, відбувся новорічний ранок».

Про це повідомили сьогодні, 11 січня, на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів