Військові на Львівщині пірнали в освячену крижану воду

15:15 20 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Після омовіння можна було попити гарячих напоїв, погрітися біла ватри та послухати колядників.

«19 січня на озері комплексу водолазної підготовки Міжнародного центру миротворчості та безпеки відбулося традиційне святкування Йордану», – повідомили сьогодні, 20 січня, в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також розповіли подробиці:

«У святкових заходах взяли участь військовослужбовці Старицького гарнізону, члени їх сімей та всі охочі. Уже традиційне відзначення Богоявлення було започатковане багато років тому з ініціативи парафії УкраїнськоїГреко-Католицької Церкви у селі Старичі. 

Йорданську воду освятили настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці – отець Богдан, а також військовий капелан – отець Тарас. Отець Богдан звернувся до присутніх зі словами: «Сьогодні свято Богоявлення Господнього. Ісус зійшов у води Йорданські і Йому явилася Свята Трійця. Коли Він вийшов із води, ця вода освятилася і набула божественної сили. Йорданська вода має велику силу проти диявола, і її благословення є дуже дієвим».

Після богослужіння кожен охочий, а таких виявилося чимало, пірнув в освячену крижану воду. Озеро стало спільною купеллю для селян та військових. Після омовіння можна було попити гарячих напоїв, погрітися біла ватри та послухати колядників.

Старший офіцер відділу по роботі з особовим складом 184-го Навчального Центру полковник Петро Левус поділився враженнями після йорданського омовіння: «Сьогоднішнє дійство – це символ очищення, очищення від всього поганого. Це — надія на краще майбутнє. Атмосферу і погоду, які Бог сьогодні нам подарував, неможливо передати словами». 

Про це повідомили сьогодні, 20 січня, на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів