Відень подарував театру у Львові понад 200 стільців

19:48 9 вересня 2013 р.

94-й театральний сезон у Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва у Львові розпочинається 10 вересня за участі гостей-меценатів з Австрії.

10 вересня відбудуться урочистості з нагоди відкриття 94-го театрального сезону Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у Львові. О 10.00 відбудеться прес-конференція за участю представників влади Львова і м. Відня, а також Надзвичайного та Повноважного Посла Австрійської Республіки в Україні. О 11.00 - показ вистави «О восьмій вечора на Ковчезі». 

Першою прем’єрою цього сезону буде постановка сучасної української п’єси про проблему поширення наркоманії серед молоді – «Втеча з реальності» Тетяни Іващенко. Для наймолодших глядачів готується вистава «Карпати відкриті для світу (Вчимо англійську разом)» за п’єсою, яку написала актриса цього театру Ольга Гапа.  Класику символізму, знамениту казку «Синій птах» Моріса Метерлінка береться ставити Олексій Кравчук.

«Особливістю цього сезону є те, що у 2014 році виповнюється 70 років, як наш театр прибув до Львова (у грудні 1944 року). Першою львівською прем’єрою була драма-трилогія «Тарас Шевченко» Юрія Костюка у постановці тодішнього керівника нашого театру – учня Курбаса Володимира Скляренка. І цього сезону театр готує до 200-річчя народження Шевченка постановку «Наш Тарас» – авторську роботу режисера Романа Валька за творами та листами письменника», - розповідає керівник літературно-драматичної частини Тарас Федорчак. 

Цього роаку театр оголошує «Конкурс режисури», що дає шанс, перш за все, для режисерів проявити себе постановкою на базі театру, перемігши в конкурсі концепцій вистави за запропонованим театром матеріалом. За успішної реалізації, цей конкурс зможе стати щорічним чи принаймні щодворічним.

«А окремою приємною подією, з якої, власне, і розпочинається в нас відкриття сезону, є оновлення партеру нашого театру – завдяки магістрату м.Відня, який у співпраці з представництвом Австрійської служби академічних обмінів у Львові та Посольством Республіки Австрія в Україні, подарували нашому театру понад 200 театральних стільців», - розповідає Тарас Федорчак.  

Тож завтра у заходах театру візьмуть участь представники австрійської делегації:  др. Оскар Вавра (магістрат Відня, керівник відділу міжнародних відносин); мгр. Бернгард Буцек (магістрат Відня, відділ міжнародних відносини); Вольф Дітріх Хайм, Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні; Андреас Веннінґер, аташе з питань освіти і науки Посольства Республіки Австрія в Україні.

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів