Українцям нададуть по 900 грн на придбання книжок. Як отримати

12:55 18 червня 2024 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт закону №11251, пише DailyLviv.com.

Згідно з законом, допомога надається: упродовж року з дня досягнення громадянином України 18- річного віку; при народженні дитини - одному з батьків або інших законних представників дитини протягом року з дня народження дитини.

"Отже, вже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, отримають сертифікат в Дії на суму 908 грн на електронні / паперові / аудіальні / для осіб з порушенням зору книжки", - прокоментувала заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

Читайте також: Перегляд літературних інтересів. Кияни викидають на смітник книги російських авторів

За її словами, виділенні гроші з рахунків нашої молоді перейдуть на підтримку українських видавців. "Видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть за ці гроші видати додатково 1,5 - 2 млн примірників", - додала вона.

У законі прописано порядок надання субсидій. Державна субсидія надається у розмірі орендної плати, сплаченої за квартал, але при цьому розмір державної субсидії не може перевищувати: 20 відсотків загальної вартості книговидавничої продукції, реалізованої розповсюджувачем книговидавничої продукції через спеціалізований магазин для торгівлі книгами, що розміщений в об’єкті оренди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів