У соборі святого Юра у Львові припинять прощу мирян до Нерукотворного Образу Христа в неділю о 15.00

16:25 12 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у неділю, 15 лютого, о 16.00 розпочнеться остаточне публічне почитання Нерукотворного Образу Ісуса Христа.

У прес-службі ЛМР повідомили в четвер «Щоденному Львову» , що в неділю, 15 лютого, о 16.00 розпочнеться остаточне публічне почитання Нерукотворного Образу Ісуса Христа. У повідомленні також конкретизують:

«Уже другий тиждень у Львові перебуває Нерукотворний Образ Ісуса Христа. Щоденно на площі святого Юра миряни добу стоять у черзі, щоб помолитися до унікальної ікони. 

У неділю, 15 лютого, о 15.00 буде припинений доступ до почитання Образу. Тож організатори просять вірних у суботу з 15.00 вже не займати чергу.

У неділю о 16.00 на площі перед Собором Св. Юра відбудеться молитва за мир, яку очолить Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор Возьняк. Капелан Львівської міської ради, тець. Павло Дроздяк, повідомив також:

«У той момент, коли Україна найбільше плаче, в той момент, коли страшно і не знаємо, що буде далі, Господь є між нами. Вже другий тиждень у Соборі Св. Юра маємо Нерукотворний Лик Господа нашого Ісуса Христа.

Із якими сльозами люди стоять добу, для того, щоби попросити про мир, з якими сльозами люди переживають кожну новину, яка приходить з «гарячих точок». Літня жінка, яка вже ледве ходить, вистояла 22 години, прийшла в сльозах до ікони і не просить допомоги собі та своїм дітям, а каже: «Боже, дай мир!». Її виносять на руках, бо вона сама вийти не може, добу простоявши.

Ми маємо велику ласку, що Бог є між нами. І ми це відчуваємо біля Образу на Святоюрській горі. Ми відчуваємо, коли приносять на руках військових, поранених. 

Вони стоять і жертвують за мир і спокій в країні. Це чудо, яке відбувається на наших очах. Тому що все, що неможливо в очах людських, є можливо в очах Божих.

Я щиро запрошую усіх, хто має можливість, здоров’я і час, у неділю, 15 лютого, о 16.00 на остаточне публічне почитання Нерукотворного Образу Господа нашого Ісуса Христа. На площі Святого Юра будуть виставлені екрани для того, щоб ми могли сотворити спільну молитву за мир в країні, щоб могли помолитися за ті міста, які постраждали, за тих мирних людей, які відійшли до вічності. Будемо просити перед Ликом Божим миру, спокою і благодаті.

Ми ласкаво просимо людей вже зі суботи з 15.00 не займати чергу, щоб потрапити до Образу. А запрошуємо всіх о 16.00 у неділю на пл. Св. Юра. І нехай мир Божий буде справді виплеканий нашими сльозами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів