У Львові вшановують Михайла Грушевського (оновлено)

15:40 29 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Після покладання квітів усі охочі відвідали урочистості у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського.

У четвер, 29 вересня, відбулися урочисті заходи з нагоди 150-ї річниці від дня народження Михайла Грушевського. Зокрема, очільники Львівської області та Львова поклали тразом із громадою міста квіти до пам'ятника Михайла Грушевського. Також відбулась молитва, яку очолив Владика Димитрій.

Після покладання квітів усі охочі відвідали урочистості у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського на вулиці Івана Франка, 154. У програмі заходів також передбачили урочисте спецпогашення поштової марки, присвяченої 150-річчю від дня народження відомого діяча, круглий стіл «Михайло Грушевський. Історія, яку творив і писав Він», презентації науково-музейного видання «Листування Михайла, Марії та Катерини Грушевських. Книга друга» й музейного фільму «14-й місяць Михайла  Грушевського у Львові», відкриття виставок «Михайло Грушевський в образотворчому мистецтві», «Родина Грушевських: нові сторінки життєпису в епістолярії» та «Михайло Грушевський – вчений, історик, державний муж», нагородження авторськими музейними медалями грушевськознавців, а також  екскурсія «Львівські адреси родини Грушевських».

Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, в прес-службі Львівської міськради. Натомість у прес-службі міськради Львівської обласної державної адміністрації поінформували, що музичний супровід урочистостей забезпечила Державна заслужена хорова капела України «Трембіта».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів