У Львові вперше за п'ять останніх років виступав Ансамбль танцю України імені Павла Вірського

12:06 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Євген Кравс / «День»

Уславлений колектив показав у на сцені Національного академічного театру опери і балети імені Соломії Крушельницької нову двогодинну програму »Їм аплодує весь світ».

До Львова у рамках всеукраїнського концертного туру прибув Ансамбль танцю України імені Павла Вірського і показав у на сцені оперного театру нову двогодинну програму «Їм аплодує весь світ». Напередодні туру генеральний директор, художній керівник колективу, Герой України, народний артист, лауреат Шевченківської премії, професор, академік та колишній львів’янин Мирослав Вантух розповів:

«Виступи для свого народу – це найкращі і найцікавіші для нас гастролі! –– На жаль, такі гастролі відбувають не часто… У Львові зі ми виступали давно – років п’ять тому. Загалом же, за 23 роки незалежності України мали лише кілька схожих гастрольних виїздів, але вони не охоплювали всієї України. Для порівняння: у США ми були вже 11 разів, по три місяці щоразу – і щоразу у залах не було де яблуку впасти. Тому цей тур Україною для нас – дуже бажаний. Коли їздимо світом, то, завдяки нам, світ дізнається, що таке Україна. А зараз я звертаюся до українців: «Хто не знає, що таке Україна, – подивіться концерт Ансамблю імені Павла Вірського!».  

Повідомляючи про це сьогодні, 29 квітня, кореспондент газети «День» Тетяна Козирєва додає, що попереду у гастрольному графіку колективу – Ужгород, Хмельницький, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Харків, Чернігів та Біла Церква. Також ансамбль цього року гастролюватиме і за кордоном – у Польщі, Франції та Грузії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів