У Львові відновлюватимуть пам’ятник «Русалці Дністровій»

18:00 17 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, начальником управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко й реставратори обстежили понищеного пам’ятника «Русалці Дністровій» при в’їзді в село Наварія.

Про це повідомили у вівторок, 17 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що наприкінці жовтня вандали відпиляли частину мідного пам’ятника «Русалці Дністровій» при в'їзді в село Наварія. Оскільки за цей час не було проведено жодних відновлювальних робіт, Львівська міська рада просить передати пам’ятник їй на баланс для подальшого експонування в одній з рекреаційних частин Львова.

Андрій Москаленко зазначив: «Минулого тижня міський голова Львова Андрій Садовий офіційно звернувся до голови Солонківської ОТГ та міського голови Пустомит з ініціативою допомогти у відновленні пам’ятника. Сьогодні разом з реставраторами ми провели обстеження пам’ятника та готуємо юридичну і технічну модель для транспортування його у майстерні у Львів, щоб пам’ятник можна було відновити».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині відновлюють дерев’яні храми.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів