У Львові у віці 75 років помер Народний художник України Олег Мінько

16:40 21 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: uk.wikipedia.org

Про це повідомляє сьогодні, 21 листопада, прес-служба міської ради.

За її інформацією, вночі 20 листопада у віці 75 років помер один з видатних українських художників сучасності Олег Мінько – уродженець Донеччини, який усе своє творче життя провів у Львові. Від імені його громади співчуття рідним та близьким митця висловив міський голова Львова Андрій Садовий:

«Втрата людини завжди викликає сум, втрата митця – це ще більший сум для всієї громади, яка мала можливість милуватись його картинами. Співчуваємо сім’ї та знайомим Олега Мінька».

Довідка прес-служби міської ради:

Олег Мінько народився 3 серпня 1938 року у місті Макіївка на Донеччині. 1959 року вступив до Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва на відділ художнього ткацтва (зараз Львівська національна академія мистецтв).

Представник львівської мистецької школи. Працював у стилях реалізм, постмодернізм, експресіонізм.

Учасник міжнародних виставок – у Лондоні, Жешуві, Гельсінкі, Філадельфії, Чікаго, Вашингтоні, Бонні, Вроцлаві, Варшаві, Гданську та Берліні. Від 1982 року працював викладачем.

Професор, завідувач кафедри текстилю Львівської національної академії мистецтв. Отримував звання Заслужений художник України (1972) та Народний художник України (2009).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів