У Львові триває унікальна виставка 3D-макетів відомих будівель світу

20:14 24 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Леся Межва / «Gazeta.ua»

Автор близько ста копій картонних соборів і замків планує провести в приміщенні дитячої бібліотеки №19 на вулиці Василя Симоненка, 10 кілька майстер-класів для дітей.

Виставку з картонних замків та соборів привезли у Дитячий центр розвитку і дозвілля «Під спільним дахом» на вулиці Василя Симоненка, 10. Автор робіт – 58-річний Петро Щербак із Нового Роздолу.

Усього тут – близько ста копій соборів Франції, Німеччини, середньовічні замки, споруди Риму, а також літальні апарати. Виставка – безплатна.

Автор привіз її у Львів, коли вона перестала вже вміщатися у хаті. Займається 3D-моделюванням із картону кілька років. За освітою  інженер.

«Для такої роботи потрібні ножиці, клей, картонна основа, скальпель, – розповідає конструктор. – Робити таке може кожен. Головне – бажання і терпіння. Журнали зі схемами можна придбати через інтернет, або просто скачувати моделі з інтернету на сайтах 3-Д моделювання і видруковувати на кольоровому принтері».

На один замок або великий собор Щербак затрачає два-три  місяці роботи. Конструює міста вечорами. Він розповів також: «Зі своїм другом архітектором ми розробили моделі і львівських споруд. Шукаємо зараз, хто би зміг це надрукувати. Імпортна модель архітектурної пам'ятки коштує близько тисячі гривень.»

Автор з радістю залишить колекцію у Львові, якщо міська рада надасть для неї постійне приміщення. Гроші за виставку Щербак не бере – щоб люди могли це вільно бачити. 

Навколо освітнього закладу «Під спільним дахом» – 12 шкіл Франківського району. Тут є бібліотека, доступ до інтернету, вай-фай, гуртки для школярів і дошкільнят.

Щодня сюди можуть вільно приходити діти та батьки. До кінця літа Петро Щербак планує провести кілька майстер-класів для дітей та навчити їх самостійно робити такі картонні скульптури.

Про це повідомили сьогодні, 24 червня, в київському інтернет-видання «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», у Львові відкрили унікальну виставку 3D-макетів відомих будівель світу, розгорнувши її в приміщенні дитячої бібліотеки №19 на вулиці Василя Симоненка, 10.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів