У Львові співфінансуватимуть реставрацію балконів

11:15 24 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

2020 року у Львові розпочне діяти вже третя програма співфінансування рестравраційних робіт – співфінансування реставрації балконів.

Про це повідомили у вівторок, 24 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що в четвер, 26 грудня, на розгляд сесії Львівської міської ради буде винесено проект ухвали «Про затвердження Програми проведення ремонтно-реставраційних робіт балконів будинків пам’яток культурної спадщини на території Львова на 2020-2022 роки».

Програму проведення ремонтно-реставраційних робіт балконів будинків-пам'яток культурної спадщини Львова було затверджено рішенням виконавчого комітету і до 15 листопада тривав прийом заявок від мешканців на участь у Програмі. Як повідомила начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, станом на 15 листопада було подано заявки на реставрацію 42 балконів у 14 будинках. До кінця року частину заявок планували опрацювати, щоб із настанням теплої погоди вже наступного року розпочати роботи.

11 жовтня 2019 року виконавчий комітет ЛМР затвердив вже третю програму співфінансування реставраційних робіт у будинках-пам'ятках архітектури. Фінансова частка мешканців становитиме 10 тисяч гривень за один балкон.

Програму обговорювали з різними колами, з мешканцями, щоб зрозуміти, наскільки мешканці готові фінансово долучитися до реставрації балконів. Було визначено чітку фіксовану суму, яку власник балкона має заплатити безпосередньо виконавцю робіт як аванс – 10 тисяч гривень. Решту суму вартості оплачує ЛМР.
ЛМР бере на себе виготовлення проектно-кошторисної документації, експертизу цієї документації, проведення тендерної закупівлі, укладення договору з підрядником.

У Львові з 2018 року діє програма співфінансування реставрації дверей та брам. А цього року почала діяти також програма реставрації вікон.

Як інформував «ЩЛ», у Львові будуть освітлені 11 церков, пам’ятник і телевежа.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів