У Львові ремонтують три театри

17:32 13 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові здійснюють ремонтні роботи в трьох з п’яти міських театрах – Львівському драматичному імені Лесі Українки, Львівському академічному духовному «Воскресіння» і Першому.

Про це повідомили в четвер, 13 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Найбільше зусиль за останні роки докладено в ході капітального ремонту академічного театру «Воскресіння».

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив: «У нас є п’яти міських театрів, в частині з яких триває активна пора ремонтів. Сьогодні ми знаходимось в театрі «Воскресіння», який є нашою театральною перлиною. Не думаю, що хтось з театрів України, хто робить вуличні вистави, зможе зробити конкуренцію цьому театру. Важливо, щоб сама інфраструктура, коли відвідувачі приходять в театр, була якісною. Сьогодні сцена, підлога, крісла, частина балконів вже є завершеними, але це лише перша частина роботи. Попереду ще є певні роботи, але ми вже всіх запрошуємо сюди на вистави».

Своєю чергою, директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда наголосила: «Наше завдання, як керівного органу – створювати для інституцій культури сприятливі можливості, щоб працівникам дійсно хотілось творити. Тому ми не лише робимо ремонтно-реставраційні роботи, а й постійно виділяємо кошти на обладнання. Минулого року на це ми спрямувавали театром по 100 тисяч гривень, а цього року – 260 тисяч».

Натомість заступниця директора театру «Воскресіння» Галина Ткачук розповіла: «Вся проблема була в тому, що під час грози у 2017 році не витримала водостічна система і були затоплені стелі театру. Саме з цього ми починали ремонтні роботи. До того тут дуже мало що робилось, тому театр був в досить плачевному стані. Зараз вже зроблено досить багато і театр є комфортним, гарним і чистим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів