У Львові освітили тисячами лампадок Личаківське кладовище

19:25 2 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «УНН»

Львів'яни пом’янули незлим, тихим словом своїх померлих родичів, багато людей принесли свічки й до могил героїв, які загинули на Майдані та на сході України.

1 листопада львів'яни поминали своїх померлих родичів. За традицією в цей день потрібно запалювати свічку в пам'ять про померлих на їх могилах.

Найбільше лампадок та свічок у Львові запалюють на Личаківському кладовищі. Люди ставлять їх не лише на могили свої родичів, а й до могил знаменитих людей – Володимира Івасюка, Соломії Крушельницької, Ігоря Білозора, Євгена Петрушевича, Івана Франка та інших.

Цього року багато людей принесли свічки й до могил героїв, які загинули на Майдані та на сході України.На Личаківському кладовищі є поховані не лише українці, а також поляки, вірмени, австрійці. Родичі чи представники общини у Львові також провідують в цей день могили своїх земляків.

Про це повідомляється в неділю на сайті інформаційної агенції «УНН». Натомість львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва розповіла сьогодні, 2 листопада:

«1 листопада Римо-католицька церква святкує День всіх святих, а наступного дня – спомин про всіх померлих. Цього дня в Україні, особливо – в Західній, не лише римо-католики, а й представники інших конфесій відвідують могили родичів, в такий спосіб підкреслюючи особливий зв’язок святості з дією Святого Духа в людських серцях. 

Цього дня працівники історико-культурного Музею-заповідника «Личаківський цвинтар» (меморіального кладовища у Львові) запалюють лампадки на могилах відомих людей, що знайшли вічний спочинок на Личакові у різні роки і різні століття, створюють алеї пам’яті. Відповідно, традиційно подовжують час відвідування цвинтаря. 

Окрім того, 1 листопада – особливий день для вірних та духовенства УГКЦ, оскільки цього дня 1944 року помер Митрополит Андрей Шептицький, який очолював Церкву впродовж 44 років. Нагадаємо, що вчора минуло 65 років від дня смерті Митрополита». 

Про це повідомляється в неділю на сайті київської газети «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів