У Львові облаштують нову пішохідно-велосипедну доріжку

14:45 18 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На верхній алеї вулиці Коперника у Львові облаштують нову пішохідно-велосипедну доріжку вартістю близько чотирьох мільйонів гривень.

Про це повідомили в четвер, 18 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці: «Незабаром на верхній алеї вулиці Коперника облаштують нову пішохідно-велосипедну доріжку шириною 2,5 метра та вартістю близько чотирьох мільйонів гривень. 16 квітня було підписано угоду з підрядною організацією ТзОВ «Трансбудторг», яка займатиметься усіма роботами з облаштування цієї пішохідно-велосипедної доріжки».

«Інститут просторового розвитку» розпочав новий проектувальний сезон, створивши проект пішохідно-велосипедної доріжки на верхній алеї вулиці Коперника, що під мурами монастиря святого Лазаря. Проектом передбачено переоблаштування верхньої тераси вулиці Коперника на спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 метра. Проектом передбачено переоблаштування верхньої тераси по вул. Коперника на спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 метра», – поінформували також у ЛМР.

«Вздовж всієї алеї влаштовується підпірна стінка. Це дасть змогу розширити прохід в найвужчих місцях. В місцях підвищеної небезпеки на підпірній стінці встановлюється огорожа. Вздовж алеї будуть розташовані кишені з вуличними меблями (кишені слугуватимуть своєрідними балконами для можливості споглядання вулиці Коперника)», – розповіли також у ЛМР.

«Через те, що об’єкт знаходиться в безпосередній близькості до історичного муру, який нещодавно було відреставровано, покриття виконуватиметься в теперішніх відмітках. Через неможливість понизити рівень покриття входи на алею буде облаштовано сходинками (для пішоходів під час зимового заледеніння) та пандусами для можливості проїзду велосипедистів. Також передбачено капітальний ремонт сходів з тротуару на верхню терасу», – повідомили також у ЛМР.

«Для зручності велосипедистів покриття спільної зони передбачене з безшовної бетонної плитки (ФЕМ). Вздовж алеї, перед сходами та пандусами, буде влаштована тактильна плитка для людей з вадами зору й передбачено водовідведення з території у вигляді лінійної системи лотків, які підключаються до дощоприймальних колодязів», – поінформували також у ЛМР.

«Передбачено влаштування 22 ліхтарів висотою чотири метри та декоративного освітлення (11 штук). Для озеленення території буде висаджено 25 дерев (граб, глід та клен татарський), 28 кущів висотою один-три метри (скумпія та хеномелес), понад 500 низькорослих чагарників (кизильник горизонтальний, лаванда, декілька видів ялівцю та бересклету), понад 200 шт напівчагарників (два види пахизандри верхівкової)», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів