У Львові до 10 квітня триватиме виставка картин Івана Марчука

10:20 16 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Експозицію «Генотип вольності» розгорнуто в головному корпусі Національного музею імені Андрея Шептицького.

Виставка картин народного художника України Івана Марчука присвячена 80-річчю митця. На цій виставці можна знайти творчий здобуток генія за 30 років – 61 твір із циклів «Пейзаж», «Біла планета – 1», «Біла планета – 2», «Погляд у Безмежність».

Відвідувач виставки Євгеній Карачевцев поділився такими враженнями: «Дуже красиві картини, чіпляють, не залишають байдужим. Таким талановитим автором можна та треба пишатися на національному рівні. На жаль, його творчість все ж мало відома на сьогоднішній день. Чув, що художник у Львові не виставлявся 20 років. Як тільки почув про виставку, одразу туди».

ІванМарчук застосовує у своїх шедеврах власну техніку «плентаризм», яка балансує на межі рукотворного і технологічного. Художник розповів: «Ходив по Львову, дуже тішуся, що мене впізнають люди. Тепер майже не пишу – кому це потрібно? Все життя прожив по чорному календарі без червоних дат. О 7 ранку я вже в майстерні, бо там є картини. З ними розмовляю». 

Іван Марчук – єдиний українець, включений до переліку 100 геніїв сучасності, опублікованого британською газетою The Daily Telegraph. Поряд з ним – Далай-лама та Стівен Спілберг.

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували фоторепортаж з виставки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів