У Львові буде благодійне родинне свято

14:30 9 січня 2020 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: dyvensvit.org

У Львові на Старий-Новий рік відбудеться благодійне родинне свято «В гостях у Василя та Маланки».

Про це повідомили в четвер, 9 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що благодійне родинне свято традиційно захід збере за одним столом львівські сім’ї, щоб у дружньому колі заколядувати, послухати талановитих музикантів, побачити театральні дійства та почастуватися традиційними українськими святковими стравами. Організовує подію БО «Фундація Духовного Відродження» Львівської Архиєпархії УГКЦ. Розпочнеться благодійне родинне свято – о 18.00 у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа на вулиці Хуторівка, 35.

У Львівській міськраді зазначили, що свято «В гостях у Василя та Маланки» – не лише змога відчути унікальний дух єдності і автентичних традицій, а й реальна можливість зробити добру справу, переконані організатори. Адже щороку подія має конкретну благодійну мету. Цьогоріч обіцяють здивувати новинками у поєднанні із старими добрими традиціями, які зігріють кожного теплом родинного затишку.

Директор БО «Фундація Духовного Відродження» диякон Ігор Колбасюк розповів: «Минулого і цього року в нас є чотири основні цілі, на які ми залучаємо кошти, ресурси, можливості. А це: відновлення хірургічного відділу шпиталю Андрея Шептицького, що біля Собору Юра, організація дозвілля для нечуючої молоді та людей з вадами слуху, підтримка комісії у справах молоді при Львівській архиєпархії, і також підтримка комісії у справах освіти, яка працює над тим, як і чим харчуються діти у школах. Цей вечір буде унікальним. Люди, які приходять, не роблять нічого надзвичайного, — вони просто вносять благодійну пожертву за квиток і святкують, насолоджуються святом, мають можливість почастуватися, побути з родиною не лише вдома, і це дуже велика цінність. Тому що народження Христа відбувається щодня у нас самих. І саме для того ми хочемо залучити людей, щоб разом з ними відчути цю атмосферу».

Координаторка події, працівниця БО «Фундація Духовного Відродження» Анастасія Янків повідомила: «Ми змінюємо формат і наповнення: ми взяли багато танців і української коляди. Приймають нас з колядою Львівська духовна семінарія Святого Духа, колядуватимемо разом з Соломією Чубай та гуртом Джалапіта, завітає камерний хор «Теотокос», музичний гурт «Rockoko», арт фолькгурт Troye zilliа», оркестр Львівської духовної семінарії Святого Духа. Супроводжуватиметься все танцями, ярмаркою, частуванням та, звісно, для усіх гостей багато новорічних подарунків-частунків. Ведучими будуть наші друзі Олег Пригода та Таня Шелельо».

Як інформував «ЩЛ», у Львові скасували концерт біля головної ялинки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів