У Львівському прес-клубі відкрили «АнтиЛокшину»

09:47 21 червня 2018 р.

Фото до новини

Сьогодні, 21 червня, у Львівському прес-клубі відкрито виставку карикатур «АнтиЛокшина». На виставці представлені 26 картин, які перемогли в конкурсі від громадської організації «Детектор медіа» та тему медіаграмотності.

Про це «Щоденному Львову» повідомила провідний бібліотекар Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, консультант Центру європейської інформації Тетяна Грудень. 

За її словами, торік ГО «Детектор медіа» оголосив конкурс карикатур. Учасникам запропонували зобразити на папері в карикатурі порушення журналістами стандартів професії, засилля замовних матеріалів у ЗМІ, фейки, пропаганду, стереотипне висвітлення тем, безпеку в інтернеті та некритичне сприйняття інформації громадянами. 

До конкурсу надійшло 168 робіт. З них журі обрало 26. Конкурс не мав жодних вікових обмежень. Тому журі оглядало як фахово виконані роботи відомих карикатуристів, так і не дуже майстерні у виконанні, проте – з несподіваними ідеями.

- Медіаграмотність – це вміння аналізувати і критично сприймати інформацію, яку подають ЗМІ. У Європі цей навик є дуже поширеним. А у нас, на жаль, ще не розвинутий. На жаль, українці звикли сліпо довіряти медіа і не перевіряють отриману інформацію, - каже Тетяна Грудень. 

З найліпших робіт конкурсу сформовано мандрівну виставку, яка подорожує Україною. Її вже презентували в Чернівцях. А у Львові її спочатку показали студентам факультету журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Зараз її можна оглянути у Львівському прес-клубі за адресою: проспект Шевченка, 11, другий поверх. 

Згодом виставку експонуватимуть у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці (проспект Шевченка, 13). А далі її вже чекають у Харкові, Києві та Слов’янську. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів