У Йорданській купелі загартувалися 300 львівських гвардійців (відео, оновлено)

10:48 20 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Першими занурювалися командири підрозділів, показуючи приклад підлеглим.

19 січня на свято Водохреща військовослужбовцям Львівського полку Національної гвардії України влаштували Йорданську купель. В озеро на території навчального полігону «Раковець» поблизу Львова занурилися три сотні національних гвардійців.

Кригу на озері прорубали у вигляді хреста. Дорогу до ополонки виклали соломою та сосновими гілками – щоб не було слизько. Після Богослужіння священики освятили воду і поблагословили військових.

Першими занурювалися командири підрозділів, показуючи приклад підлеглим. Лізли у воду під акомпанемент військового оркестру, що виконував колядки та щедрівки. Разом купалися і новобранці, які тільки в грудні прийняли Військову присягу і ті, в кого за спиною досвід АТО.

Полковник Національної гвардії України Олег Сахон розповів: «Сьогодні до нас приєдналися всі частини Львівського гарнізону. Управління і командування, офіцери і рядові військовослужбовці – всі сьогодні тут. Дехто приїхав навіть з родинами і маленькими діточками. Я вважаю, що це дуже правильно, бо ми є одним міцним колективом, однією громадою і разом творимо майбутнє України. Кожен, хто сьогодні відчуває це свято, відчуває в собі Бога. А з Богом ми обов'язково переможемо».

Йорданські купання відбувалось під пильним наглядом військових лікарів. капітан медичної служби Ірина Гук із задоволенням констатувала: «Під час занурення в крижану воду йде різкий спазм судин, що в свою чергу може супроводжуватися гіпертонічним кризом, можливі судоми м'язів. Але за період нашого перебування тут, жоден військовослужбовець не звертався за допомогою».

Про це повідомили сьогодні, 19 січня,  в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість у прес-службі Національної гвардії України повідомили сьогодні, 20 січня:

«На Водохреще у водоймах полігону Львівського полку Національної гвардії України майже триста військовослужбовців Львівського гарнізону занурилися у Хрещенську купіль. За традицією купанню передувала Служба Божа, яку провели у військовій церкві, розташованій на території Львівського полку Національної гвардії України.

До цього дійства національні гвардійці готувались заздалегідь. На одному з озер, які знаходяться на території полігону, військові прорубали ополонку у вигляді хреста, навіть доріжку посипали соломою та оздобили ялинковими гілками.  

Після чину освячення води настоятелем військового храму святого рівноапостольного великого князя Володимира отцем Михайлом, першим у воду занурився тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини полковник Руслан Босий. Як прийнято у війську, за командиром у Хрещенську купель занурився весь особовий склад, дехто з військовослужбовців вперше.

Полковник Руслан Босий розповів після занурення у Йорданську купель: «До цього заходу ми залучали тільки тих військовослужбовців, які самі виявили бажання. Кожен, хто у цей день пірнув у ополонку – набрався здоров’я на цілий рік, аж до майбутнього Водохреща».

Після Хрещенського купання військові мали можливість перевдягнутися і випити гарячого чаю у військових наметах, які встановили фахівці тилових підрозділів. Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Західного територіального управління Національної гвардії України, полковник Олег Сахон, розповів: «Традицію було започатковано командувачем Національної гвардії України, генерал-лейтенантом Юрієм Аллеровим, кілька років тому. Сьогодні цей день є символічним, на полігоні не лунають постріли та не проводяться заняття з бойової підготовки. У цей день ми всі відчуваємо поєднання душі і тіла. Ми дякуємо Богові, що саме в цей день наші військовослужбовці мають таку можливість».

Уперше зануритись у воду отримали змогу і військовослужбовці строкової служби, які нещодавно прийняли Військову присягу. Враження, які вони отримали від Хрещенської води, залишаться у них назавжди. Військовослужбовці залюбки ділились враженнями не тільки між собою, але й охоче розповідали на камеру журналістам».

Про це повідомили сьогодні, 20 січня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів