У Дрогобичі встановлять лавку Бруно Шульца, як у польському Битомі

22:58 7 листопада 2022 р.

Фото до новини

В українському Дрогобичі та польському Битомі завершується спільний мистецький проєкт, в ході якого обидва міста синхронно облаштовують громадський простір.

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com.

Наприкінці наступного тижня, 19 листопада, в одному зі скверів Дрогобича встановлять символічну лавку з інсталяцією життя та творчості Бруно Шульца.

Позаяк 2022 рік оголошено роком пам’яті Бруно Шульца, Дрогобич та Битом вирішили втілити спільний проєкт, який ґрунтується саме на творчості Шульца та залишить символічний слід в громадському просторі кожного міста.

У Битомі лавку встановили ще в жовтні, – у Сквері зустрічей, доповнивши її символічним стінописом зі зображенням Дрогобича. У Дрогобичі аналогічну лавку встановлять в одному зі скверів міста – Студентському. Її відкриття заплановане на 19 листопада.

Нагадаємо, між Дрогобичем та Битомом впродовж кількох останніх років налагоджена тісна співпраця в різних напрямках, починаючи від обміну талановитими учнями - до спільної організації та проведення фестивалю «Бруно Шульца», постать якого поєднує український та польський народи.

У Дрогобицькій тергромаді розпочався опалювальний сезон

У Дрогобичі спорудять перший в Україні модульно-каркасний будинок для переселенців

У Дрогобичі землю храму московського патріархату передали Православній церкві України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів