У День Святого Валентина у Раковці можна поклонитися мощам святого

11:32 14 лютого 2022 р.

Фото до новини

У храмі Покрови Пресвятої Богородиці у Раковці, на території Солонківської територіальної громади є мощі СВ.Валентина.

Про це Dailylviv.com повідомив заступник начальника відділу культури та туризму Солонківської ТГ Андрій Жидачек

"Територія Солонківської територіальної громади одна з тих, що наближена до міста Львова, але моло хто знає, що на її території  у с.Раковець знаходяться мощі Св.Валентина передані з Риму", - написав Андрій Жидачек.

За його словами, у храмі, крім мощей Святого мученика Валентина, є також мощі ще чотирьох Святих мучеників: Теодора (Богдана), Вінкентії, Юстина та Християна, які були знайдені у 2013 році отцями Салезіянами в захристії храму, у трьох мармурових чотирикутних плитах, куди були вставлені мощі. Ймовірно ці мармурові плити з мощами святих мучеників знаходилися колись на трьох вівтарях храму Святого Валентина.
 

Довідка

26 червня 2016 року з італійського міста Терні, де похований святий, прибули мощі Святого Валентина — до Раковця. Їх привезли отці Салезіяни. Провінційний настоятель оо. Салезіян отець Кароль Манік спочатку зачитав супроводжуючий лист – підтвердження від Преосвященнішого владики Джузеппе П’ємонтезе, єпископа Терні-Нарні-Амелія про автентичність мощей і благословення на зберігання і почитання їх, відтак провінційний настоятель вручив святі мощі громаді.

День Святого Валентина: на Львівщині запропонували 5 локацій

Заступництва святого Валентина просять у двох містах на Львівщині

У Самборі триває паломництво до мощей святого Валентина

У Львові – весільна «лихоманка»

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів