Родичі режисера Віктюка у Львові не успадкують його 50-мільйонну квартиру у Москві

15:40 23 січня 2021 р.

Фото до новини

Режисер Роман Віктюк одержав квартиру з видом на Кремль у користування і не оформив на неї власність.

Про це написав Собєсєднік, інформує Daily Lviv.

Режисер Роман Віктюк був досить забезпеченою людиною, заробляв не менш 6 млн рублів на рік. Але, як  розповідала Валентина Тализіна, давня подруга режисера, ні ощадливість, ні економія, ні тим більше накопичення йому не були властиві ніколи. Віктюк жив сьогодні і зараз, його цікавив театр, а не гроші. Так що величезних банківських рахунків він не залишив.

Зате жив Віктюк буквально в історичній квартирі. Вона невелика, всього 66 метрів, але розташован в будинку з вікнами на Охотний Ряд і Кремль, а раніше, як любив розповідати Роман Григорович, в ній жив син Сталіна Василь. Цей будинок, зразок сталінського ампіру, був побудований в 1938 році, він єдиний у своєму роді і є об'єктом культурної спадщини. Кадастрова вартість квартири Віктюка 25 млн 530 тис. рублів. Але реальна її вартість сьогодні близько 50 мільйонів. Квартира повинна була дістатися спадкоємиці Віктюка - його племінниці Наталі зі Львова. У Романа Григоровича ніколи не було ні дружини, ні власних дітей, він жив один, а кажучи про «дочки і онуків», він мав на увазі Наталію і її дітей.

Коли режисера госпіталізували, Наталя прилетіла в Москву, збираючись доглядати за дядьком після виписки, але, на жаль, довелося прощатися назавжди. На всі питання про спадщину Наталя відповідала: ніякого поділу не чекайте, скандалів з розділу майна дядька точно не буде.

Та й самої спадщини не виявилося. Коли стали розбирати документи, з'ясувалося, що 50-мільйонна квартира не належала Віктюкові. Її режисерові ще в 90-х надав Лужков, але тільки в користування, а не у власність. Роман Григорович міг би оформити документи, щоб стати власником свого житла, але він був безтурботний. Хто є власником житла, невідомо. Можливо, вона є на балансі мерії.

- Це дуже поширена ситуація, коли за розпорядженням мера місто надає якийсь об'єкт нерухомості в чиєсь користування, - пояснив ситуацію адвокат Сергій Жорін. - Для того, щоб квартира була у власності, потрібен був ще ряд юридичних процедур, а у випадку Романа Григоровича цих процедур не було. 

Нагадаємо, що режисера Романа Віктюка, який багато років працював у Москві, поховали у Львові.

Помер уродженець Львова театральний режисер Роман Віктюк, якого госпіталізували з коронавірусом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів