Палац мистецтв у Львові служитиме культурі, а не комерції, – ЛОР

15:06 1 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: afisha.izum.ua

1 квітня депутати Львівської обласної ради ухвалили рішення «Про втрату чинності рішення від 22.09.2009 №996», згідно з яким передбачалися зміни щодо питання функціонування комунального виставкового комплексу «Львівський палац мистецтв», інформує прес-служба ЛОР.


Відео: Львівський прес-клуб

Нагадаємо, 26 березня на прийом до голови Львівської обласної ради Петра Колодія прийшли представники Спілки художників Львівщини. Останні зазначили, що звертаються до очільника обласної ради із закликом зберегти цільове призначення Львівського палацу мистецтв як об'єкту культури.
Представники творчої інтелігенції Львівської області зауважили, що відповідно до рішення Львівської обласної ради від 22 вересня 2009 року «Про окремі питання функціонування комунального виставкового  комплексу «Львівський палац мистецтв»», Львівський палац мистецтв може змінити свій статус - «замість культурного, цей об'єкт може набути підприємницького значення». А цього, відзначають художники, жодним чином допустити не можна.
Вислухавши представників Спілки художників, голова Львівської обласної ради погодився, що Львівський палац мистецтв жодним чином не можна передавати у приватну власність та змінювати його основне соціальне призначення (об'єкт культури). Тим більше ця установа є у власності громади Львівської області.
Також Петро Колодій обіцяв, що на найближчій сесії Львівської обласної ради це питання винесуть винесено  питання про внесення змін до вказаного вище рішення обласної ради від 2009 року, зокрема, в якому передбачити про накладення мораторію на відчуження цієї установи культури, а також на заборону зміни призначення Львівського палацу мистецтв.

Нагадаємо, що Палац мистецтв у Львові використовують не стільки для мистецьких виставок і заходів, скільки для заробляння коштів на продажу шкарпеток чи місць під стоянку автомобілів та наметів.

Про це в ефірі громадського інтернет-телебачення (ГІТ) Львівського прес-клубу повідомивОлег Микита, голова Львівської обласної організації Національної спілки художників України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів